Öngyilkosság lenne nem támadni!

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2009.07.22. 00:16
Címkék
Őrizni vagy megpróbálni megfejelni a kétgólos előnyt – ez itt a kérdés. A DVSC-TEVA a múlt heti 2–0 után jó eséllyel lép pályára szerdán a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének második, svédországi összecsapásán. Leandro de Almeida, a debreceni találkozó legjobbja szerint Kalmarban abban az esetben lehet melege a Lokinak, ha nem önmagát adja, és – kapaszkodjunk meg – átengedi a terepet a svéd aranyérmesnek.

tő stílusa. Tudom, mert mondta. Meccs közben ennyi beszélgetésre azért jut idő.

Önnek ez volt az első győztes BL-selejtezője a DVSC-ben.

Az első két kupameccsre, az Elfsborg elleniekre a bemutatkozás miatt azért emlékszem…

És? Melyik csapatot választaná: a két évvel ezelőtti Elfsborgot vagy a Kalmart?

A Kalmart. Az Elfsborg tökéletesen végrehajtotta a maga taktikáját, nem találtunk rajta fogást. Nem volt helyük a csatárainknak, de nekem sem. Viszont az Elfsborg csak bekkelt unalomig. Velük ellentétben a Kalmar focizni akar, négy embere legalábbis biztosan, amitől máris szimpatikusabb.

És ami a jelek szerint a Loki malmára hajtja a vizet.

Maradjunk a feltételes módnál: a kettő nulla csodálatos eredmény, jelentős előny, de mindannyian tudjuk, hogy Kalmarban is kell egy gól! Tilos csak védekezni, ez egyet jelentene az öngyilkossággal. Visszatérve a svédekre, a támadásért felelős embereik képzett, jó futballisták. Daniel Sobralenséről már megemlékeztem, Daniel Mendes is gyors a bal szélen, és nagyon jó ütemben húz középre, David Elm centerben más stílust képvisel, de hasznos, és Rasmus Elmről, a legígéretesebb játékosról még szó sem esett. Debrecenben nem tűnt ki, fásult volt. Erre a négyesre oda kell figyelnünk.

Nanne Bergstrand, a Kalmar edzője a találkozó végén Rudolf Gergelyt és önt emelte ki, mint akiket – ha tehetné – „csomagban” igazolna. Menne?

Nem hiszem, mert egyrészt ha helyén lesz az eszünk és a szívünk, akkor a svédeket kiütjük a BL-selejtezőből.

Másrészt?

Az internetről sok információt gyűjtöttem a klubról. A kép elég egyértelmű: a két egyesületnél nagyjából hasonlóak a feltételek.

Ebből kiindulva a válaszom: nem hiszem, hogy váltanék.

A nyár elején kis híján a Wisla Krakównál kötött ki. Ha átverekszik magukat a Kalmaron, a következő körben összeakadhatnak a lengyelekkel.

Őszinte leszek: alapvetően sosem befolyásol az ellenfél híre, de ha valóban találkozunk a krakkóiakkal, dolgozik majd bennem némi dac.

A háborúnak nincs vége, küzdeni kell kifulladásig

Hisz a továbbjutásban?

Ennek a háborúnak nincs vége, óriási baklövés lenne azt hinni, hogy a Kalmart már elintéztük. Ezzel a hozzáállással mi támasztanánk fel. Nem akarunk veszélyes játékot űzni, ezért óvatos optimista maradok.

Azért az esélymutató elmozdult az ötven-ötvenről?

El – egy arasszal felénk.

Az mennyi?

Pici. Nem dőlhetünk hátra, különben melegünk lesz Svédországban. Sőt akkor ott még nekem is.

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK

Keddi mérkőzések: BATE Boriszov(fehérorosz)–Makedonija Szkopje (macedón), az első mérkőzésen 2–0; Dinamo Zagreb (horvát)–Pjunyik (örmény), 0–0; FK Baki (azeri)–Ekranas (litván), 2–2; Apoel Nicosia (ciprusi)–EB/Streymur (feröeri), 2–0; Partizan (szerb)–Rhyl (walesi), 4–0; Sheriff (moldovai)–Inter Turku (finn), 1–0; Sant Juliá (andorrai)– Levszki Szófia (bolgár), 0–4; Stabaek (norvég)–KF Tirana (albán), 1–1; Slovan (szlovák)–Zrinjski (bosnyák), 0–1 További nyolc mérkőzést szerdán rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik