Orosz csapatarany

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék

Mintha a pekingi olimpián lennénk: a szinkronúszók csapatversenyének rövid programját az oroszok nyerték meg a spanyolok és a kínaiak előtt, akárcsak majd’ egy éve a kínai fővárosban. A hazaiak kedvencei a hatodik helyen végeztek.

Magyar versenyzőknek nem szoríthattunk ezen a napon, párosunk hétfőn mutatja be rövid programját a selejtezőben. Kovács Dorottya és Stumpf Kata esélyeiről Szauder Gábor szövetségi kapitányt kérdeztük: „Egy éve tudunk olyan körülmények között készülni, amilyenekhez a nemzetközi mezőny tagjai már tizenkét éve hozzászoktak. Nem régóta edzünk napi nyolc órában és van megfelelő vízfelületünk, így párosunk reálisan a huszonhatodik-harmincadik helyre érhet oda. Az olimpiai indulók száma huszonnégy, csoda lenne, ha Rómában bekerülnénk az első huszonnégy páros közé.”

Szauder Gábor, a görög csapat volt szövetségi kapitánya elmondta, mennyire nehéz ebben a pontozásos sportágban érvényesülni úgy, hogy a világ nyolc nagyhatalmának bírói pontoznak. Nem ártana némi módosítás a szabályokon, de Szauder szerint mire 13-14 éves tehetségeink vb-n indulhatnak (15 év a korhatár), ott lesznek a legjobb nyolc között, hiszen egyre többet látja őket a nemzetközi zsűri.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik