A pálya bánta az esőt

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék

A hagyományokhoz híven az idén is megviselte a szilvásváradi pályát az időjárás: a szombati vihar nyomai a vasárnapi akadályhajtáson is érzékelhetőek voltak a nyílt fogathajtó országos bajnokságon. Emiatt nem is marad a Szalajka-völgyben az augusztusi kecskeméti világbajnokságra készülő kilenctagú keret: Fintha Gábor alakulata egy hét múlva gyülekezik Zánkán, addig mindenki kipihenheti a hétvégi fáradalmakat.

„Nem egyszerű két fogattal helytállni, még úgy sem, ha az egyikkel csak versenyen kívül, a kísérletezés jegyében indultam. Az utolsó számban, az akadályhajtásban is jól teljesített lipicai egységem, egy verőhibám volt csak: az egyik lovam bal hátsó lába és nem a kocsi verte le az akadályt. Az idén nem ez az első peches megmozdulásuklovaimnak, remélem, a vébére az összes rossz puskaporukat ellőtték” – mondta a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán, aki az összetett verseny második helyén végzett.

A végső győztes bátyja, Lázár Vilmos lett, aki szintén elégedett fogatával, és nem bánja, hogy csak egy hét múlva kezdődik az edzőtábor. „Sajnos a szilvásváradi versenyt általában nem kíméli az időjárás: most is tönkretette a pályát, ezért nem tudunk itt készülni a következő héten. Nem is baj, hogy így alakult, mert legalább hazamehetünk, és majd onnan indulunk Zánkára” – mondta a hétszeres vb-győztes, vb-címvédő Lázár Vilmos.

A díjhajtást a szlovák Pavol Gaspar nyerte meg Nyúl Zoltán és az összetett harmadik helyén végző Ling Attila előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik