A mentalitással baj van

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 23:19
Címkék
A nemzetközi tétmérkőzések mellett több felkészülési találkozót is játszottak a magyar csapatok. A KTEEreco Szerbiában edzőtáborozik, a vezetők mégis Magyarországra figyelnek, Edouard Ndjodo ugyanis nem utazott a csapattal, s nem is tudni, mi lehet a kameruni légióssal… Fehérváron Mezey György tesztelte játékosait, a mesteredző nem mindenkivel volt elégedett.

Amikor pénteken az FC Fehérvár hazaérkezett az ausztriai edzőtáborból, a csapat vezetőedzője, Mezey György azt mondta, kíváncsian várja a szerdát, amikor az NB I-es együttes a második vonalban szereplő felnőttekkel meccsel. Nos, a szakember láthatta a kerettagokat, és bizony néhány labdarúgó teljesítménye finoman fogalmazva sem győzte meg…

„Tény, hogy hatalmas volt a meleg, azonban több futballista megközelítőleg sem úgy teljesített, amint elvárható lett volna – mondta Mezey György. – Azt szerettem volna látni, hogy mindenki a fegyelemre, a tudatosságra helyezi a hangsúlyt, ehelyett egyesek csalódottak, mert nem a kezdő tizenegyben kaptak helyet. Ez a hozzáállás számomra elfogadhatatlan, biztos vagyok benne: az átigazolási időszak lezárásáig lesznek még változások a keretben.”

S hogy a magyar futballban általános jelenség, hogy a játékosok nem minden tekintetben viselkednek profin, példát szolgáltat a kecskeméti eset is: Edouard Ndjodo miért nem lesz a Kecskemét futballistája.

A huszonnegyedik évében járó támadó még július 3-án abban egyezett meg a klub elöljáróival, hogy 2011-ig szóló szerződést ír alá. A megállapodást nem írták alá, ugyanis a kameruni futballistát hétfő óta nem látták a Széktói Stadionban, ráadásul a vezetők hiába próbáltak kapcsolatba lépni vele, nem reagált a megkeresésekre.

Ezek után meglepetést jelent valakinek is, hogy a KTE-Ereco irányítói úgy döntöttek, nem kívánják a labdarúgót a keretükben tudni?

Zalaegerszegen az elmúlt hetekben rengeteg próbajátékos fordult meg, ám közülük csak a szlovén Leon Panikvar teljesítménye győzte meg a szakmai stábot. A Csáktornya ellen csereként lépett pályára a cseh Tomás Pesír (aki korábban megfordult Skóciában a Livingstonnál és török Kayserispor együtte­sé­ben is), valamint az erdélyi magyar, Hadár Adrián, sorsuk az elkövetkező napokban dőlhet el.

A zalaegerszegiek mesteredzője, Csank János nem titkolja, egy belső védőt és egy támadót mindenképpen szeretne a csapatában tudni: noha Szalai Tamás elsősorban a védelem és a középpálya jobb oldalán jöhet szóba, információink szerint a Pécs futballistája kétéves szerződést írt alá az élvonal negyedik helyezettjével.

Az eddigi nehézségek ellenére a Vasas mégiscsak edzőtáborba vonult.

A rövidke, háromnapos összetartás során Sopronban két mérkőzést játszanak az angyalföldiek, az elsőt a román másodosztályban szereplő FC Unirea Alba Iulia ellen. A gyulafehérvári együttes ellen Markus Böcskör védte a piros-kékek kapuját, aki az Austria Wien második együttesében futballozott, a 26 esztendős kapus kedvező benyomást tett Mészöly Gézára. Nem lenne meglepetés, ha erre a hiányposztra az osztrák légiós jelentené a megoldást. Pályára lépett még Imrik László, aki az élvonalban a Lombard Pápában futballozott, míg legutóbb a Velence SE-ben szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik