Négy játszma itt, négy ott

KOVÁCS GÁBORKOVÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.10. 23:05
Címkék

Az optimisták napszemüvegben, a pesszimisták esernyővel a vállukon érkeztek a gödöllői Kiskastély Tenisz Klub centerpályájára, a Davis-kupa első napjának két egyesmérkőzésére. Végül inkább az utóbbi kellékre volt szükség, hiszen a nap csak néha kukucskált ki a felhők mögül, az eső viszont a második találkozó végén már kitartóan esett. Amíg viszont szabad volt a nézők mindkét keze, sűrűn összecsaphatták tenyerüket, mivel az első találkozón Balázs Attila rendkívül fontos győzelemmel alapozta meg a kilátogató teniszbarátok jó hangulatát. A sima első szett után ugyan moldovai ellenfele rendkívül felszívta magát, a magyar játékosnak viszont helyén volt a szíve, és a negyedik játszmában a legjobbkor vette el már sokadszor is Radu Albot adogatását, s megnyerte a meccset.

„Fáradtan jöttem erre a Davis-kupa-hétvégére, a harmadik szett közepétől kezdve görcsölt is mindkét lábam rendesen – mondta mérkőzése után Balázs Attila. – Jól kezdtem, de tudtam, hogy három szetten keresztül nem tudok csaknem hibátlanul játszani. Örülök, hogy négy játszmában sikerült nyernem.”

Örömét osztotta Baranyi Szabolcs, a magyarok szövetségi kapitánya is, aki mintegy húsz perccel később, már a második találkozó előtt a lelátón ülő nézőknek mondta, hogy „Balázs még pont jókor nyert, mert most éppen görcsök közepette fekszik az öltözőben”.

A második találkozón aztán Lukács Dénes szépen helytállt Andrej Gorban ellen, végül négy szettben mégis kikapott. A mieink helyzetét nehezíti, hogy a szombat délután 14 órakor kezdődő páros mérkőzésen kiújuló hátbántalmai miatt Bardóczky Kornél valószínűleg nem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik