Az utolsó év következik

KOVÁCS GÁBORKOVÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.07. 23:09
Címkék
A Hypo NÖ menedzsere, Gunnar Prokop saját magát nevezte ki a távozó Németh András helyére a klub vezetőedzőjévé, így a következő bajnoki évadban a csapat minden más ügye mellett az edzések és a mérkőzések menedzselése és vezetése is az ő nyakába szakad – elméletileg. A csapat magyar légiósát, Kirsner Erikát kérdeztük a nyolcszoros BL-győztes klubnál kialakult helyzetről.

Abban az egyben biztos vagyok, hogy Prokop nem lesz ott minden edzésen, egész egyszerűen nem tudja majd összeegyeztetni a gyakorlásokat egyéb kötelezettségeivel – mondta lapunk megkeresésére a magyar válogatott korábbi szélsője, Kirsner Erika, aki hathetes szabadsága után hétfőn utazott vissza Ausztriába. – Egyelőre persze még nehéz bármit is mondani, hiszen csak most kezdődött a felkészülésünk.

Ön hogyan fogadta Prokop döntését?

Érdekesnek tartom, de talán kicsit korai ezt részletesen elemezni, mert a menedzser most nincs itt Annabergben, ahová amolyan előkészítő edzőtáborba vonultunk be egy hétre. Jelenleg Kovács Ferenc tartja az edzéseinket, bár a kedd délelőtti futáshoz és a délutáni csapatépítő tréninghez ő sem nagyon kellett. A csapattársaimmal sem nagyon volt még időm átbeszélni a kialakult helyzetet, de az biztos, hogy a jövő héten kezdődő kéthetes összetartáson már kiderül, hogyan is képzeli el a jövőt Prokop, hiszen oda már ő is eljön.

És mi a helyzet önnel, kipihente magát a nyári szünetben?

Jelenleg nem érzem úgy, hogy tökéletesen sikerült volna a regenerálódás, pedig ez volt életem második leghosszabb nyári pihenője. Az is igaz, hogy az első két és fél hét tanulással telt, hiszen államvizsgáztam, és csak utána jutott idő a nyaralásra. De ne értsen félre, ezt nem panaszkodásképpen mondom – az utolsó évet már csak kibírom valahogy.

Utolsó évet? Ezek szerint 2010 tavaszán láthatjuk önt utoljára a kézilabdapályákon?

Így van – és ezt akár csupa nagybetűvel is leírhatja!

Határozottnak tűnik.

Az is vagyok. Száz, sőt kétszáz százalék, hogy ez lesz az utolsó évadom.

És mi az oka? Belefáradt a játékba?

Az első és legfontosabb indok, hogy babát szeretnék. Innentől kezdve a többi tényező nem is igazán számít.

De gondolom, nem ez az egyetlen indok.

Nem, van más is, leginkább talán az, hogy nehéz itt kint egyedül. Most már sem Tóth Tímea, sem Németh András nincs itt, és a férjem sem tud mindennap kint lenni velem. Nehezen viselem az egyedüllétet.

És mi a helyzet a csapattal, megvan már a gárda idénybeli célkitűzése?

Hivatalosan még nincs, de természetesen minden évadban az a cél, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Érzésem szerint ez most még nehezebb lesz, mint tavaly, mert Tóth Timi és Gorica Acimovic nyári távozásával átlövőposzton eléggé meggyengültünk, az új érkezőkben pedig egyelőre nem látom a kellő potenciált.

Mit szól a magyar női szövetségi kapitányi kérdéshez?

Maximálisan megértem Imre Vilmost, hogy lemondott, hiszen a férfi- és női versenynaptár tényleg összeegyeztethetetlen. Logikus döntést hozott.

Ki lenne a legalkalmasabb a posztra?

Ezt nem az én tisztem eldönteni, megvannak erre a megfelelő emberek, meghagynám nekik a döntést. A véleményemet azért szívesen elmondom: számomra Németh András a tökéletes szövetségi kapitány, de kétlem, hogy ő ismét elvállalná ezt a posztot. A többiek közül szerintem Mátéfi Eszter és Róth Kálmán azok, akik elég érettek és kellően felkészültek erre a feladatra – ráadásul mindketten tudnak rendkívül keménykezűek is lenni, amire alkalomadtán nagy szükség van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik