Szó szerint kiharcolták

KOVÁCS GÁBORKOVÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.05.09. 01:12
Címkék
Paprikás hangulatú, végletekig kiélezett csatában harcolta ki az elődöntőbe jutást a bajnoki címvédő Falco, miután az Albacomp elleni párharc negyedik meccsén harmadszor is legyőzte a Közép-európai Liga-győztes fehérváriakat.

A szurkolók már a kezdő sípszó előtt fantasztikus hangulatot teremtettek a csarnokban – bár ez Szombathelyen, ahol szinte mindig izzik az Aréna Savaria, nem olyan nagy meglepetés. A vendégek kedvencét, Simon Balázst persze azonnal megtalálta a sárga-fekete kemény mag – hatalmas füttykoncert fogadta a vendégirányító bemutatását.

Szrecsko Szekulovics némi meglepetésre megbontotta eddigi kezdő ötösét, és a palánk alatt Ivan Perincic helyett Denis Vrsaljko kezdett Horváth Zoltán mellett – a Falco ezzel próbálta gyengíteni a Rashad Bell, Scott Morrison duót.

A szombathelyi drukkerek első reklámtábla-döntögető „akcióján” viszont senki sem lepődött meg, aki már járt a vasi megyeszékhelyen: Bell büntetői közben a hazai csapat két kabalaállatát – akik a bírók szerint zavarták az amerikait – odébb zavarták a sípmesterek, azonnal következett is a jól bevált tiltakozás az ítélet ellen. Már csak azért is érdekes volt a játékvezetők döntése, mert Fehérváron az Albacomp kengurui ugyanígy szokták idegesíteni a vendégek büntetőzőit…

A második negyedben aztán felgyorsultak az események – Jara Rubin Doyne és HorváthZoltán akaszkodott össze a parketten (a falcósok szerint az amerikai belerúgott Horváthba), és másodpercek múlva néhány hazai szurkoló rohant be a pályára, hogy elégtételt vegyen (őket a biztonságiak tessékelték arrébb), majd a vendégcsapat tagjai egyöntetűen bevonultak az öltözőbe. Mint utóbb kiderült, azért, mert az Albacomp technikai igazgatója, Peter Stahl vitába bonyolódott Horváth Zoltánnal, mire az egyik biztonsági ember odament, megütötte, úgyhogy ő a kispadra esett. Mintegy öt percig állt a meccs, ennyi időbe telt ugyanis, amíg a fehérváriak hajlandóak voltak visszamenni a pályára. Ami pedig a játékot illeti: rengeteg pont esett az első félidőben, a hazaiak sok támadást játszottak egészen ziccerig, míg a vendégekben a néha-néha behulló hárompontosok mellett csak Velibor Radovics kosarai tartották a lelket. (Zárójelben megjegyzendő Radoviccsal kapcsolatban: amikor kipontozták, a pályáról kifelé menet ütő mozdulatot tett az egyik szurkoló felé...)

A nagyszünetben aztán megnyugodtak a kedélyek, s a folytatásban a játék vált főszereplővé – ebben egyértelműen jobb volta Falco, amely végig kézben tartotta a találkozót annak ellenére, hogy a végén hatalmas Albacomp-hajrával még szorossá vált a meccs. A vendégek azonban nem bírták el sem a faultproblémáikat, sem azt, hogy csak három emberük játszott igazán jól – a címvédőnél viszont mindenki beletett a közösbe, így a Falco megérdemelten verte ki a fehérváriakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik