Hat perc filmszakadás

TÖRÖK LÁSZLÓTÖRÖK LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.06.27. 23:03
Címkék
A szombathelyi ING-kupa első napján az olimpiai címvédő magyar válogatott a második negyedtől kezdve esélyt sem adott a németeknek, Kemény Dénes együttese végül hatgólos (14–8) győzelmet aratott.

Az első mérkőzésen Montenegró a második félidőben nyújtott remek játékkal győzött Görögország ellen a szombathelyi INGkupán. Ezt látva minden szakember és szurkoló szinte egyszerre sóhajtott: az Adria-partiakkal még nagyon sok gondunk lesz az Európa-bajnokságon és az olimpián!

A második találkozóra aztán fenyegető felhők jelentek meg az uszoda fölött, de az utolsó percig megkegyelmeztek a küzdőknek, a magyar és a német válogatottnak. A vendégek már nem voltak ennyire jóindulatúak: megszerezték a vezetést, majd Benedek Tibor villanásaival fordítottunk az álláson. Az első nyolc percben Varga Dénes labdalopása érdemel még említést, kár, hogy gól nem koronázta meg a remek mozdulatot.

A második játékrész percei Madaras Norbert jutalomjátékát hozták, a szélső előbb Molnár Tamást, majd Benedeket hozta helyzetbe. Ha ez a negyed volt a hullámhegy, akkor a harmadikat hullámvölgynek is nevezhetjük: 7–4-es vezetésünket pillanatok alatt kiegyenlítették a németek, utána azonban helyreállt a világ rendje, és a játékrészt 11–7-es előnnyel zártuk. Az utolsó felvonásban – elsősorban Varga Dénes brillírozásával – már a minél nagyobb különbségű győzelem megszerzése volt a cél, amelyet sikerült is elérni.

A torna második napján Magyarország Montenegróval találkozik, az a mérkőzés a tornagyőzelemről is dönthet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik