Dugarry: „Domenechnek az imázsa fontosabb volt, mint a válogatott”

Vágólapra másolva!
2008.06.20. 16:00
Könnyű célpont lett az Európa-bajnokságról lógó orral hazatérő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech, és az össztűz alighanem lemondásáig fog tartani… A szakember ellen ezúttal a világ-és Európa-bajnok csatár, Christophe Dugarry kelt ki nagyon élesen a L’Équipe hasábjain, gyakorlatilag másodosztályú edzőnek minősítve a szakembert.
Csomagolhat? Raymond Domenech kritikai össztűzbe került
Fotó: Reuters
Csomagolhat? Raymond Domenech kritikai össztűzbe került
Csomagolhat? Raymond Domenech kritikai össztűzbe került
Fotó: Reuters
Csomagolhat? Raymond Domenech kritikai össztűzbe került

A már játékosként sem a visszafogottságáról híres Christophe Dugarry nem tett lakatot a szájára, és alaposan legorombította Raymond Domenechet a sajtóban – bár úgy is mondhatnánk, ő csak hangot adott a francia drukkerek gondolatainak…

„Nem értem, hogy miért tudjuk kiválasztani a klasszis játékosokat, és soha, vagy majdnem soha nem sikerül megfelelő szövetségi kapitányt találnunk a válogatott élére” – kezdte a kirohanást Dugarry.

TIGANA NEM LESZ UTÓD

A találgatások ellenére Jean Tigana biztosan nem követi a válogatott kispadján Raymond Domenech-t (már amennyiben a szakembert júliusban leváltják…), mivel azt nyilatkozta, hogy nem célozza meg a posztot.

„Megtisztelő, hogy szóba kerültem, de nincs mit mondanom. Kétszer korábban már visszautasítottam a felkérést, az álláspontom nem változott” – mondta.
„Utoljára igazán kitűnő edző Aimé Jacquet volt a válogatottnál, ő valóban a világelitbe tartozott. Olyan szakemberrel kell folytatnunk, akire fel tudnak nézni a játékosok. A fiatal játékosok megváltoztak az én időmhöz képest, már a karrierjük elején csillagászati összegeket keresnek. Biztos vagyok benne, hogy jobban hallgatnak egy olyan szövetségi kapitányra, aki komoly sikereket aratott játékosként is” – mondta.

Dugarry a taktikai balfogások mellett legfőképp viselkedéséért kritizálta Domenech-t, mondván, a szövetségi kapitány egója fontosabb volt a nemzeti csapat érdekeinél.

„Főleg magával van elfoglalva. Úgy érzem az egyszemélyes show-k, a konfliktusai és a provokációi mellett elsikkadtak a francia válogatott érdekei. Domenech-nek az imázsa fontosabb volt, mint a válogatott” – ostorozta a kapitányt.

És hogy Dugarry szerint ki lehet Domenech ideális utódja? Az egykori csatár egy volt világ- és Európa-bajnok csapattársát, Didier Deschamps-t javasolja.

„Szeretném, ha Deschamps lenne az új edző. Játékosként fantasztikus eredményei vannak, és edzőként is bizonyított már. A fiatalok biztos hallgatnak rá. Ráadásul mindenki másnál jobban tisztában van a kék nemzeti mez értékével” – mondta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik