Henrik Larsson 36 évesen is Lars Lagerbäck rendelkezésére áll

Vágólapra másolva!
2008.05.13. 21:08
Kijelölte az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra utazó huszonhárom fős keretét Lars Lagerbäck, a svéd válogatott szövetségi kapitánya. A listán a legnagyobb meglepetés Henrik Larsson ottléte, aki többszöri visszavonulása ellenére ismét rendelkezésre áll.
Henrik Larsson kihagyhatatlan a svéd válogatottból
Fotó: Imago
Henrik Larsson kihagyhatatlan a svéd válogatottból
Henrik Larsson kihagyhatatlan a svéd válogatottból
Fotó: Imago
Henrik Larsson kihagyhatatlan a svéd válogatottból

Lars Lagerbäck keretében Larsson kivételével nagy meglepetés nincs. A huszonhárom fős keretből nagyobb kimaradó név Rade Prica, a Sunderland támadója, de ő messze nem tekinthető a svéd válogatott alapemberének. Rajta kívül még Kennedy Bakircioglü beválogatására lehetett számítani, de úgy tűnik az Ajax török felmenőkkel is bíró játékosa sem győzte meg Lagerbäcket.

Nem úgy Henrik Larsson! A veterán támadó visszatérve Svédországba is megállíthatatlan a gólszerzésben. Csapatával, a Helsingborggal remekül szerepelt az UEFA-kupában, ő maga pedig hat góllal terhelte az ellenfelek hálóját.

A válogatottban a 2006-os világbajnokság óta nem játszó csatár azonban úgy tűnik nem tudott ellenállni az újabb kihívásnak, és könnyen lehet, hogy az Eb-n Zlatan Ibrahimovic-csal párban fogja rohamozni az ellenfelek kapuját.

Lagerbäck kerete egyébként nagyon masszívnak tűnik, alig van változás a két évvel ezelőtti németországi csapathoz képest. A védelem megfiatalodott, bekerült a keretbe Fredrik Stoor (24 éves) és Andreas Granqvist (23 éves), de a húzóemberek minden bizonnyal a jól ismert nevek maradnak: Andreas Isaksson, Olof Mellberg, Kim Källström, Fredrik Ljungberg és a már említett csatárduó.

A svédeknek az ellenfeleken kívül leginkább a sérülésekkel kell majd megküzdeni. A szezon során ugyanis Tobias Linderoth, Ljungberg és Ibrahimovic is hosszabb ideig bajlódott sérüléssel, és egyikük állapota sem mondható száz százalékosnak.

Svédország Spanyolországgal, Görögországgal és Oroszországgal szerepel egy csoportban az Eb-n.

A SVÉD VÁLOGATOTT EB-RE UTAZÓ KERETE

kapusok: Andreas Isaksson (Manchester City), Rami Shaaban (Hammarby), Johan Wiland (Elfsborg Boras)
hátvédek: Olof Mellberg (Aston Villa), Petter Hansson (Rennes), Mikael Nilsson (Panathinaikosz), Niclas Alexandersson (IFK Göteborg), Andreas Granqvist (Helsingborg), Daniel Majstorovic (FC Basel), Fredrik Stoor (Rosenborg Trondheim), Mikael Dorsin (CFR Cluj)
középpályás: Tobias Linderoth (Galatasaray), Daniel Andersson (Malmö), Anders Svensson (Elfsborg Boras), Kim Källström (Olympique Lyon), Christian Wilhelmsson (Deportivo La Coruna), Fredrik Ljungberg (West Ham United), Sebastian Larsson (Birmingham City)
csatár: Zlatan Ibrahimovic (Internazionale), Johan Elmander (Toulouse), Marcus Allbäck (FC Köbenhavn), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Henrik Larsson (Helsingborg)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik