Anelka: Az angolok nagyon fognak hiányozni az Európa-bajnokságról!

Vágólapra másolva!
2008.03.27. 11:11
A Párizsban lejátszott Franciaország–Anglia válogatott mérkőzés egygólos hazai sikerrel ért véget. A találatot az utóbbi időszakban bombaformában játszó Franck Ribéry szerezte, a Bayern München francia játékosa a 32. percben büntetőből talált be. A mérkőzésen a hazai és a vendég együttesben is visszatért egy-egy, korábban „száműzetésben” levő klasszis.
Nicolas Anelkának (középen) hiányozni fognak az angolok
Fotó: Reuters
Nicolas Anelkának (középen) hiányozni fognak az angolok
Nicolas Anelkának (középen) hiányozni fognak az angolok
Fotó: Reuters
Nicolas Anelkának (középen) hiányozni fognak az angolok

A brit sajtó napok óta arról cikkezett, hogy David Beckhamnek végre meglehet a hőn áhított századik válogatottság, maga a mérkőzés nem kapott akkora figyelmet. Ez persze érthető, hiszen Fabio Capello csapata nem jutott ki a két és fél hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra, így „könnyebb szívvel” szoríthatott helyet a kezdő tizenegyben.

A franciáknál visszatért David Trezeguet is, aki enyhén szólva sem élvezte a kapitány Raymond Domenech kegyeit. Trezeguet elsősorban a sérült Thierry Henry és Karim Benzema pótlása végett érkezett vissza a francia válogatotthoz, nem valószínű, hogy a jövőben ismét rendszeres lehetőséget kap majd.

A mérkőzés hőse a Bayern München csillaga, Franck Ribéry lett, aki a Nicolas Anelka buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette egy sárga lap kíséretében, ugyanis a találat után levette a mezét.

Mint később kiderült, ez volt az egyetlen gól az összecsapáson. A „százados” Beckham nem alkotott maradandót, és Trezeguet sem, a két klasszist egyszerre cserélték le a második félidő derekán.

„Jó meccset játszottunk, és természetesen nagyon örülök annak, hogy győztünk. Az angolok egészen kiválóan fociztak, és mindenképpen hiányozni fognak az Európa-bajnokságról” – nyilatkozta Anelka.

Az angolok érthetően csalódottak voltak, ugyanakkor optimistán néznek a jövő elé. „Számottevő javulást láttam csapat játékában. Egy elitgárda ellen játszottunk azt hiszem egészen jól.” – mondta Capello a lefújás után.

EMLÉKEZTETŐ


Helyszín: Párizs
Nézőszám: 74 000
Játékvezető: Florian Meyer (német)
Asszisztensek: Sonke Glindmann, Mark Borsch (németek)

A KEZDŐCSAPATOK
FRANCIAORSZÁG ANGLIA
Coupet James
Clerc Brown
Thuram Ferdinand
Gallas Terry
Abidal A. Cole
Makelele Hargreaves
Toulalan Gerrard
Ribéry Barry
Malouda Beckham
Anelka J. Cole
Trezeguet Rooney
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Raymond Domenech Fabio Capello

Gólszerző(k): Ribéry (31. – 11-esből)
Csere: Trezeguet helyett Govou (63.), Anelka helyett Cissé (81.), ill. Gerrard helyett Owen (46.), J. Cole helyett Downingn (46.), Rooney helyett Lescott (46.), Terry helyett Crouch (46.), Beckham helyett Bentley (63.), Brown helyett Johnson (63.)
Sárga lap: Ribéry (32.), Beckham (38.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik