Jöttek, mentek a néha csak jöttmentek

Vágólapra másolva!
2008.02.20. 23:16
Címkék
Stohl András ma éjfélkor látványos kézmozdulatokkal jelezné: az átigazolási időszak lejárt! Az elmúlt hetekben kisebbfajta népvándorlás zajlott a magyar futball első osztályában, a játékosok jöttek, mentek (félő, jó néhányan jöttmentek…). A legtöbb klubnál természetesen biztosak benne, olyan acélos lett a keret, mint még soha, vagyis készüljünk fel, hogy minden idők legjobb Nyíregyházájával és Siófokjával találkozhatunk majd a tavasszal, nem beszélve a REAC-ról: mindenki „meglássa”, azért a csapatért még Sopronba is érdemes lesz elmenni…

Kapaszkodjanak meg: az ele fántcsontparti Sindou Dosso a Nyíregyházát választotta. Honfitársa, bizonyos Didier Drogba próbálta beprotezsálni a Chelsea-be, állítólag a DVD tetszett is Avram Grantnek, ám Roman Abramovics végül nem tudott dűlőre jutni a Stella vezetőivel. Bezzeg a szabolcsi egylet vezérkara sikerrel járt, így a győriek retteghetnek: Dosso szombaton már az ő kapujukat rohamozza majd. A nyírségiek sokat remélnek a védőként jeleskedő Yves Simplice Mboussitól is, aki hónapokon belül nyilván stabil tagja lesz Kamerun válogatottjának. Addigra talán azt is sikerül kideríteni, amit kedd estig senki sem tudott kinyomozni: ezt megelőzően hol futballozott Mboussi? Egyáltalán: futballozott-e?

Waltner Róbertnek, semmi kétség, van múltja ebben a sportágban. Mi több, „új” csapatában, a ZTE-ben is. Az ősszel már tagja volt a zalai állománynak, csakhogy volt az a pénz, amire nem mondhatott nemet, így szeptemberben elfogadta az emírségekbeli alDafra ajánlatát. Az egyezség nyárig szólt, azonban a támadó február elején visszatért, mondván: nem garantálták neki a helyet a kezdő tizenegyben, s akkor már inkább focizik Egerszegen, mintsem odakint a lelátón üljön – sztárgázsiért.

„Nem minden a pénz” – indokolta a szerződésbontást a csatár, és boldogan repült haza. Más kérdés, hogy a friss megállapodásban aligha szerepel olyan pont, miszerint Waltner Róbert nélkül nem futhat ki a pályára a ZTE… Hét korábbi társával mindenesetre nem rázhatott kezet az öltözőben, közülük kettőt emeljünk ki: az immár a Newcastle United kötelékébe tartozó Kádár Tamásnak drukkolunk, míg a Cracovia Kraków-hoz csatlakozó Majoros Árpád menedzserének szívből gratulálunk, hiszen a lengyel élvonalba elpasszolt egy olyan labdarúgót, akinek 48 NB I-es fellépés is kevés volt ahhoz, hogy egy gólt szerezzen. Nem árt rögzíteni: nem kapus, hanem támadó középpályás. A posztjára Imad Zatarát hozták, a svéd, illetve palesztin felmenőkkel büszkélkedő futballista már akkor sokakat meggyőzött, amikor egy videofelvételen a fülén táncoltatta a labdát. Ennél nehezebb mutatványra csak akkor vállalkozott, amikor megkérték, hogy egymást után tízszer mondja ki előző klubja, a Brommapojkarna nevét.

folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik