A világbajnok a díszvendég

Simon József, Vitos GyörgySimon József, Vitos György
Vágólapra másolva!
2007.11.23. 23:30
Címkék
BL-sikersorozata folytatására, csoportjában a hatodik győzelemre készül szombaton a PickSzeged, amely a fehérorosz Breszt ellen igazi gálameccsen szeretné szórakoztatni közönségét. A kezdődobást Talmácsi Gábor gyorsaságimotorosvilágbajnok végzi el.

A férfi BL csoportmérkőzéseinek záró fordulója előtt a Pick már továbbjutóként, sőt kvartettjében biztos elsőként várhatja az újabb megmérettetést. Egyben nagyszerű magyar rekord beállítását is tervezi: a hazai csapatok közül ugyanis eddig csak a Veszprém (2003, 2004, 2005) tudta pontveszteség nélkül zárni a csoportkört. Az idei kiírásban szereplő 32 együttes közül már csak négynek van lehetősége hibátlan teljesítményre: a címvédő Kielnek, a két spanyol sztárgárdának, a Barcelonának és a Ciudad Realnak, valamint a magyar aranyérmesnek. A Pick szakaszsikere azt is jelenti, hogy a 16 csapatos középdöntő négyes csoportjainak november 27-i bécsi sorsolásán egy másik csoportelsőt, illetve két második helyezett vetélytársat kap.

A szegediek tudják, hogy ellenfelük szívesen váltogatja a hatos falat és a nyitott védekezést. Roppant fürge és hatékony a balszélső, Andrej Mocsalov. A fehéroroszok álma a csoportban a harmadik hely megszerzése volt, de erre kevés az esélyük (ha azonos pontszámmal végeznek, a Szarajevóval, akkor kiesnek, mert rosszabb az egymás elleni mérlegük).

A szegediek látványos játékra, biztos győzelemre, a közönség tökéletes kiszolgálására készülnek, és ezt szolgálja, hogy a találkozó díszvendége Talmácsi Gábor motoros világbajnok lesz, aki a kezdődobást is elvállalta.

A klub ügyvezető elnökétől, Lele Ambrustól megtudtuk: Vladan Matics edző játékosai közül többen sérüléssel, betegséggel bajlódtak a héten, de csak Vladimir Oszmajics (saroksérülés) marad ki a csapatból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik