Dárdai Pálék ólomlábakon

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2006.07.29. 00:52
Címkék
Bár már közeledik a Bundesliga augusztusi rajtja, de akiknek ez is távoli, s a világbajnokság után akut futballhiányban szenvednek, nem kell tovább várniuk Németországban, szombaton ugyanis két negyeddöntővel kezdetét veszi a Ligakupa.
Dárdai Pál még nem biztos kezdô
Dárdai Pál még nem biztos kezdô
Dárdai Pál még nem biztos kezdô
Dárdai Pál még nem biztos kezdô
Dárdai Pál még nem biztos kezdô
Dárdai Pál még nem biztos kezdô
Az első napon Düsseldorfban az elmúlt bajnokság harmadik helyezettje (Hamburger SV) játszik a hatodikkal (Hertha) és a negyedik (Schalke) az ötödikkel (Bayer Leverkusen), míg a keddi és szerdai elődöntőkbe a bajnok és egyben kupagyőztes Bayern München automatikusan kvalifikálta magát a bajnoki ezüstérmes Werder Bremen mellett. A két gárda a negyeddöntők győzteseivel játszik a fináléba jutásért. A végső győztes a hegyi kristályokkal ékesített, kézzel megmunkált trófeán kívül nem kevesebb mint 2 millió euró (560 millió forint) bevételre is számíthat. A részvétel tehát elsősorban az anyagiak miatt éri meg a csapatoknak, a felkészülés hajrájában ugyanis nem szívesen játszanak komolyabb mérkőzéseket.

A délutáni összecsapáson a vezérét, Szergej Barbarezt és a védelem oszlopos tagját, Daniel van Buytent elveszítő (előbbi a Bayer Leverkusen, utóbbi a Bayern csapatába igazolt) Hamburg mérkőzik a Dárdai Pált soraiban tudó Hertha ellen. A magyar válogatott középpályás a tavalyi mellőzöttség után most a gárda mindkét Intertotó-kupa-mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet (az FK Moszkva ellen otthon 0–0, majd idegenben 2–0), és valószínűleg szombaton is ott lesz a pályán.

„Örülök, hogy játéklehetőséghez jutok, de ez még messze nem jelenti, hogy állandó helyem lenne a csapatban – világított rá Dárdai Pál arra, hogy elsősorban bizonyítani szeretne. – Napi három edzéssel készülünk a bajnoki rajtra, a játékosok fáradtak, pont a tegnapi kemény tréning után beszélgettem társaimmal arról, hogy mindenkinek izomláza van. A mérkőzés a felkészülésünk része, fontos lenne a továbbjutás a szurkolóink és a nem kevés pénz miatt is, amelyet a győzelem után kapna a klub.”

A brazil Marcelinho a nyár eleje óta tartó hercehurca (senki sem tudja, megy vagy marad) miatt nem lesz a kezdők között, és állítólag a berliniek megfelelő ajánlat esetén el is engednék a játékost. A hamburgiaknál az új csapatkapitány Rafael van der Vaart újból egészséges, míg Thomas Doll vezetőedző a berlini Falko Götzcel ellentétben éppen játékosai fizikai állapotával elégedett…

A szombat kora esti mérkőzésen a bajnoki álmokat szövögető és erőszakos támadófutballal készülő Schalke játszik a védelmében meggyengülő (Jens Nowotny a Dinamo Zagreb csapatába igazolt, míg Roque Junior sérült) és új csatárduóval (Barbarez–Kiessling) felálló Bayer Leverkusennel. A Sport1 televízió a HSV–Hertha (15.30), és a Schalke–Leverkusen (18.15) találkozót is élőben közvetíti. ---- N ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik