Jürgen Klinsmann: újabb nem

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2006.07.19. 00:58
Címkék
Nem vállalta Jürgen Klinsmann a német válogatott további irányítását, inkább az Egyesült Államokat és családját választotta. Ajánlatokból viszont nincs hiány, ezúttal új „hazájában” számítanának rá.
Jürgen Klinsmann pihenni akar
Jürgen Klinsmann pihenni akar
Jürgen Klinsmann pihenni akar
Jürgen Klinsmann pihenni akar
Jürgen Klinsmann pihenni akar
Jürgen Klinsmann pihenni akar
Az Egyesült Államok labdarúgó-szövetsége ugyanis nem hoszszabbította meg Bruce Arena szövetségi kapitány év végén lejáró szerződését. Sunil Gulati, a szövetség elnöke a bejelentést követően egyből elkezdte keresni Arena utódját, elsődleges jelöltje a posztra pedig nem más, mint Jürgen Klinsmann, aki Kaliforniában él és harminc percre lakik a szövetség edzőközpontjától.

A 41 esztendős tréner azonban egyelőre nem hajlandó komolyabb szerepet vállalni az amerikai futballban sem. Hangsúlyozta, hogy legalább fél évig esze ágában sincs edzősködni, hiszen minden idejét leköti a családja. Még az sem hatja meg az edzőt, hogy az Egyesült Államok új szövetségi kapitánya csak 2007. január 1-jén kezdene, vagyis az ajánlat majdnem megfelel Klinsmann feltételeinek. A szakember leszögezte: a hangsúly a „legalább”-on volt, amikor féléves üdüléséről beszélt.

A tréner megérdemelt pihenését tölti, amelyet augusztus 14-én talán megszakít majd, mert kitüntetik szülőföldjén a német szövetségi érdemkereszttel. Igaz, nem valószínű, hogy személyesen veszi majd át az elismerést. Állítása szerint nem szerencsés a kitüntetés időpontja, hiszen két nappal később lép pályára először az immár Joachim Löw által irányított német válogatott, és szerinte ekkor már nem neki kellene a figyelem középpontjában állnia…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik