Magányos szökevény

Vágólapra másolva!
2006.06.04. 02:38
Címkék
Bodrogi László magányos szökéssel próbálkozott a Luxemburgi körverseny negyedik napján. 175 km megtétele után végül a 12 fős élmezőnynyel együtt haladt át a célvonalon, és jelentősen javított összetettbeli helyezésén.
A második hegyi hajrához Bodrogi jó egyperces előnynyel, egyedül érkezett. Ugyan vesztett valamicskét az előnyéből, de 64 km-nél – amikor a harmadik hegyi befutó következett – még mindig egyedül szökött a mezőnytől. Magányán újabb 20 km megtétele után egy 14-15 fős boly enyhített, amellyel a befutó előtti körpályáig – az utolsó 50 km-en Diekirchben köröztek a versenyzők – együtt utazott. Itt újabb robbantás következett, de a holland Goesinnen tartotta a lépést a Credit Agricole magyarjával. Amikor 40-50 másodperces előnyt összetekertek, a mezőny is észbe kapott, hogy ennek a fele sem tréfa, így a befutóhoz egy 12 kerekesből álló boly együtt érkezett. „Negyedik lettem?” Miután megkapta a megerősítést, legjobb bringásunk így folytatta: „Nagyon szoros volt a befutó, elég sokan értünk egyszerre a célhoz, így nem tudtam pontosan, hányadik helyen is zártam. Nagyon hajtottam az elején, gondolva arra, hogy a pontversenyben az élre tudok kerülni. A címvédésre kevés az esély, nem is igazán foglalkozom vele, inkább a pontversenyre koncentrálok.” Szombati szökésével Bodrogi két pontra megközelítette a pontverseny élén álló Kirchent és Johansent a vasárnapi, befejező szakasz előtt. „Nincs előre kidolgozott taktika, figyelnem kell a pontversenyben előttem állókat, és aszerint fogok improvizálni, hogy ők miképp teljesítenek.” 66. LUXEMBURGI KÖRVERSENY (HC-KATEGÓRIA)
3. szakasz (Wiltz-Diekirch):
3. szakasz (Wiltz-Diekirch):
1. J. Ljungblad (svéd, Unibet) 4:16.52, 2. A. Johansen (dán, CSC) azonos idővel, 3. E. Capecchi (olasz, Liquigas) a. i., 4. Bodrogi László (Credit Agricole) a. i.

Összetett állása: 1. Vande Velde (amerikai, CSC) 19:09.55, ... 11. Bodrogi 1:46 perc hátrány
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik