Pihenésre is volt lehetőség

R. D.R. D.
Vágólapra másolva!
2006.03.20. 02:51
Címkék
A KEK-negyeddöntő első összecsapásán tízgólos előnyt szerzett a Győr, a magyar bajnokcsapat talán ezért kezdte gyengén a visszavágót.
A házigazdák az első pillanattól kezdve nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe, Görbicz Anitáék eredetileg két számjegyű előnye hamar négygólosra olvadt.

Támadásban pontatlanok voltak a kisalföldi lányok, és sok eladott labda is borzolta Róth Kálmán kedélyét. A vezetőedző kisvártatva időt kért, és mi tagadás, nem dicsérte meg tanítványait. A korholás mellé természetesen taktikai tanácsok is társultak, és ez a két dolog együtt volt igazán hatásos.

A cserekapus, Herr Orsolya remekelt, a többiek is összekapták magukat, így néhány perc múlva megfordult az eredmény. Az ötvenedik percig magabiztosan, kiegyensúlyozottan, lendületesen kézilabdázott az ETO, és három-négy góllal vezetett.

A hajrá előtt Róth Kálmán pihenőt adott fáradt kezdő embereinek, bizonyíthattak volna a cserék, ám a franciák nem feledkeztek meg lelkes, hálás közönségükről, kihasználták a magyarok figyelmetlenségeit, és a finisben a maguk javára fordították a végig remek hangulatú meccset.

A magyar csapat így is továbbjutott, és a hazatérés után ismét nehéz feladatra, a Ferencváros elleni, szerdai bajnoki rangadóra készülhet.

Mestermérleg
Róth Kálmán:
– A két mérkőzés alapján nyugodt szívvel kijelenthetem: a jobb csapat jutott a legjobb négy közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik