Aranyérmes a Postás

SZÛCS MIKLÓSSZÛCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2005.04.14. 22:59
Címkék
A klubcsapatok Szuperligájának aranyérméért utazott Linzbe a Postás-Matáv SE női együttese, s nemhiába: miután a zuglóiak kedden hazai pályán 8:2-es előnyt szereztek, az ausztriai visszavágón sem vesztettek, így a fölényesnek mondható 13:7-es összesített sikerrel szerezték meg - történetük során másodszor - a Szuperliga első helyét.
Pedig nem is a legerősebb összeállításában állt asztalhoz a Postás, ugyanis a nemrégiben szerződtetett kínai sztárjátékos, Li Csü ezúttal nem tarthatott a csapattal, miután nem kapott beutazási engedélyt. Pontosabban kapott, de csak egyszeri alkalomra, s a zuglóiak azt inkább a múlt heti ETTU-kupa-elődöntőre használták fel. Akkor szükség is volt az olimpiai és világbajnok Li Csüre, hiszen az ő játékának is köszönhetően a Postás beverekedte magát a kontinens második legrangosabb kupasorozatának fináléjába. Most viszont a 8:2-es előny birtokában nyugodt szívvel lemondhattak a kínai játékáról: a német-kínai Jie Schöpp, valamint az Éllő Vivien, Lovas Petra alkotta hármas különösebb gond nélkül harcolta ki az aranyérmet jelentő döntetlent úgy, hogy az utolsó két mérkőzést - sérülés és betegség miatt - már le sem játszották, ugyanis a zuglóiak, gondolván az előttük álló feladatokra, feladták ezeket az összecsapásokat. A Postás fölényes sikerének értékét növeli, hogy az ellenfél korántsem a "futottak még" kategóriába sorolandó: a múlt héten még BEK-elődöntőt játszó ASKÖ Linz színeiben versenyez a nemrégiben befejeződött aarhusi Európa-bajnokság női egyesének aranyérmese, a kínai származású Liu Jia és az ugyancsak Kínából honosított Li Qianbing, valamint a cseh válogatott Vacenovská is.A Postás ezzel a sikerével egy nagy sorozat első állomásán van túl: a Szuperliga aranyérmét már begyűjtötte, az ETTU-kupában május közepén döntőt játszik, miként vélhetően ugyancsak májusban küzd majd meg a bajnoki elsőségért a címvédő Statisztikával. Klubcsapatok Szuperligája
Nők, döntő, második mérkőzés
ASKÖ Linz (osztrák)-Postás-Matáv SE 5:5
Liu Jia, Heine-Schöpp, Éllő 2:3 (8, 5, -7, -9, -9), Vacenovská-Schöpp 0:3 (-7, -8, -4), Liu Jia-Lovas 3:2 (-10, 9, 2, -6, 6), Li Qianbing-Éllő 1:3 (-7, 8, -9, -9), Heine-Schöpp 0:3 (-9, -9, -8), Vacenovská-Éllő 3:1 (10, 14, -6, 8), Li Qianbing-Lovas 3:0 (6, 6, 7), Heine-Éllő 0:3 (-6, -7, -8), Li Qianbing-Schöpp 3:0 j. n., Vacenovská-Lovas 3:0 j. n.
A Szuperliga első helyét a Postás-Matáv SE 13:7-es összesítéssel szerezte meg
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik