Döntőben a Statisztika

SZÛCS MIKLÓSSZÛCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2005.04.09. 22:28
Címkék
BEK-elődöntő visszavágó egy francia és egy magyar csapat között: az első párban egy szingapúri és egy litván, a másodikban egy horvát és egy francia-kínai, a harmadikban egy magyar és egy kínai, a negyedikben pedig egy szingapúri és egy kínai csatázott egymással. Még mondják, hogy az asztalitenisz nem nemzetközi sportág&
Hát persze, hogy nem lehet, miként az sem állítható, hogy a Statiszika nem járt volna jól az újonan szerződtetett légiósával, a szingapúri Li Jia Weijel. A világranglistán hatodik helyen tanyázó klasszis a hét közepén érkezett meg a magyar fővárosba, hogy a Marczibányi térieket a BEK-döntőbe segítse. Az első szettben még egy kicsit izgult, el is bukta a játszmát Garkauskaitével szemben, ám ezt követően olyan játékot produkált, amire a nézőtéren ülő egyik szakértő néző is csak annyit tudott mondani: ilyen szintű pingpongot ő bizony még nem látott ebben a teremben. Fülöp István, a Statisztika szakvezetője azonmód replikázott, mondván: a szingapúri tud ennél sokkal jobban is játszani, de hát most éppen a világbajnoki felkészülés közepén van - április 30-án kezdődik Sanghajban a vb -, s a meccs után rohan is vissza a kínai edzőtáborba. Márpedig ilyen körülmények között nem várható el tőle a csúcsforma.

Kérdés, hogy ez a produkciója tényleg messze van-e a legjobbjától, de az tény, hogy előbb a múlt vasárnap befejeződött aarhusi Eb-n vegyes párosban aranyérmet szerző Garkauskaitét, majd pedig a vendégek első számú játékosát, a kínai Fang Lit is leiskolázta. Utóbbinak egyébként sem volt jó napja, mert a Statisztika másik légiósa, a világranglista-negyedik horvát Boros Tamara is átgázolt rajta, azaz egyetlen szettet sem tudott elcsípni a visszavágón, ami az együttes legjobbjától több mint kínos. De hát ez legyen a franciák gondja, hiszen a Fülöp-csapatnak még az is belefért, hogy Póta Georgina papírforma-vereséget szenvedjen a Mondeville kínai védőjétől Csang Jüantól, bár ha a fiatal statisztikás egy kicsivel türelmesebb, talán még meglepetéssel is szolgálhatott volna. Ez most elmaradt, a továbbjutás azonban ettől még egy pillanatig sem forgott veszélyben: a magyar bajnokcsapat tehát biztosan ott lesz a BEK május 13-i és 20-i fináléjában, ahol az osztrák ASKÖ Linz és a német FC Langweid - ez utóbbi Bátorfi Csilla csapata - párharc győztesével játszik majd.

Mégpedig - Fülöp István szavai legalábbis ezt sugallták - egy ennél is jobb formában lévő Li Jia Weijel a soraiban…

Női BEK-elődöntő, második mérkőzés, Marczibányi tér
Statisztika-U.S.O. Mondeville (francia) 3:1
Li Jia Wei-Garkauskaite 3:1 (-10, 9, 7, 6), Boros-Fang Li 3:0 (5, 8, 5), Póta-Csang Jüan 1:3 (9, -5, -11, -6), Li Jia Wei-Fang Li 3:0 (7, 3, 4)
Továbbjutott: a Statisztika, kettős győzelemmel (6:3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik