Li Jia Wei is asztalhoz lép

SZÛCS MIKLÓSSZÛCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2005.04.08. 22:41
Címkék
"Természetesen nyerni szeretnénk, mert azzal nem csak bejutunk a döntőbe, hanem egyben kvalifikáljuk magunkat az ősszel rajtoló Bajnokok Ligájába" - jelentette ki Fülöp István, a Statisztika női asztaliteniszezőinek edzője.
Sokat remélnek Li Jia Weitôl
Sokat remélnek Li Jia Weitôl
Sokat remélnek Li Jia Weitôl
Sokat remélnek Li Jia Weitôl
Sokat remélnek Li Jia Weitôl
Sokat remélnek Li Jia Weitôl
Persze e magabiztosnak tűnő kijelentés mögött azért nem kevés aggodalom bújik meg, s talán nem is minden alap nélkül: a francia U.S.O. Mondeville elleni BEK-elődöntő visszavágóját mindössze 3:2-es előnyről várhatja a magyar bajnokcsapat, s figyelembe véve, hogy ehhez egy 11:10-es játszmaarány és 208:208-as pontarány párosul, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy gyakorlatilag "nulláról" indul a meccs.

Az mindenképpen a Marczibányi tériek felé billentheti a mérleg nyelvét, hogy ezt a 3:2-es előnyt idegenben sikerült kiharcolni, amit szombaton délután hazai körülmények között, Budapesten kell megőrizni. Emmellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a héten megérkezett a Statisztikához a világranglistán 6. helyen álló szingapúri Li Jia Wei, s miután a világranglistán 4. horvát Boros Tamara is Fülöp István együttesét erősíti, így - legalábbis a számok alapján - a kontinens legerősebb csapata állt össze a Marczibányi téren.

A két világsztár szerepléséhez kétség sem férhet tehát, az viszont még kérdéses, hogy mellettük a Póta Georgina, Fazekas Mária, Molnár Zita hármasból kinek szavaz bizalmat a szakvezető. Amint azt Fülöp István elmondta, miután ők mindannyian szerepeltek a vasárnap befejeződött aarhusi Európa-bajnokságon, komoly kihívást jelent, hogy egy ilyen fárasztó esemény után néhány nappal miként sikerül ismét felpörgetni játékosait. Ez annál is inkább döntő lehet, mert a Mondeville edzője e tekintetben kényelmesebb helyzetben van: ugyanez nála csak a litván Garkauskaitére vonatkozik, ám ő vélhetően feldobott állapotban zárta az Eb-t, tekintve, hogy vegyes párosban a szerb Karakaseviccsel az oldalán aranyérmet szerzett.

A litván klasszis mellett két kínai asztaliteniszező, Fang Li és Zheng Yuan áll bevetésre készen, ami egyértelműen jelzi, hogy nagyon kemény összecsapás vár a Statisztikára.
Kemény, de a reményeink szerint győztes összecsapás…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik