Ez volt 2004

Az összeállítást készítette: VARGA T. RÓBERTAz összeállítást készítette: VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.12.30. 19:11
Címkék
Itt van Lothar. Görög csoda a futball-Eb-n. Olimpia: magyar sikerek és botrányok
Január - Fújni kell a Fradi-indulót

1. Hivatalosan is megkezdhette volna munkáját az MLSZ alkalmazásában az új szövetségi kapitány, Lothhar Matthäus. Csak ekkor még javában rápihent az embertpróbáló feladatra: Dubaiban nyaralt.
9. Év eleji jókívánság helyett százmillió forintos APEH-tartozásról szóló levelet vitt a postás a Megyeri útra…
13. Minden játékosnak fújni kell a Fradi-indulót (meg néha nem árt egy kicsit meditálni) - adta ki az ukázt a Ferencváros játékosainak Pintér Attila vezetőedző.
17. Egy "Madár" a fellegekben: Erdei Zsolt megszerezte a WBO profivilágbajnoki övét.
21. Kiderült, hogy Baumgartner Zsolt szponzorai jóvoltából indulhat a Formula-1-ben.
22. Dárdai Pál kitalálta, hogy neki klubcsapata fontosabb, mint a válogatott, és ezt meg is üzente Németországból. Nem nagyon örültek neki, Matthäus speciel megsértődött. Babos Gábor szerződést kötött a Feyenoorddal.
23. Ilyen sem volt még: magyar párviadal az Australian Openen! Kapros Anikó a döntő szettben 12:10-re nyerve legyőzte Mandula Petrát.
25. Ez a nap a magyar sporttörténelem legyszörnyűbb pillanatainak egyikét hozta: Portugáliában a Guimaraes-Benfica mérkőzésen a csereként pályára lépő Fehér Miklós a 90. percben sárga lapot kapott, majd összeesett. A városi kórházba szállítás közben többször próbálták újraéleszteni. 24 évet élt.
28. A futballvilág megdöbbenésének és gyászának közepette Győrben örök nyugalomra helyezték Fehér Miklóst. Temetésén több ezren voltak jelen, többek között a Benfica vezérkara, edzője, játékosai.
29. A férfi kézilabda-Eb-n a magyarok összeomlottak a németekkel vívott találkozó második félidejében, így maradt a középdöntő!
31. Henin-Hardenne nyerte az Australian Open női egyes vetélkedőjét. ---- 1. Zsúfolt nap volt: a Loki megvédte teremlabdarúgó-bajnoki címét, kicsit arrébb a 38. Super Bowl-t, az amerikaifutball-világbajnokságát a New England Patriots nyerte, a szünet nagy sztárkavalkádja közepette kivillant Janet Jackson egyik melle… Még arréb a svájci Federer az Ausztál nemzetközi teniszbajnokság férfi bajnoka lett. A németek nyerték a férfi kézis Eb-t.
4. Dankó Ilonát utólag diszkvalifikálták a vancouveri súlyemelő vb-ről. Megkezdődött az évet végigkísérő magyar doppingbotrány-sorozat.
7. Csodálatos pillanat a Budapest Sportcsarnokban: Sebestyén Júlia Európa-bajnoki címet szerzett!
13. Milyen meglepetés: az illetékesek kicsit átszervezték a futballbajnokságot, az ősztől 16 csapat az élvonalban.
14. Először nyerte meg Tunézia az Afrikai Nemzetek Kupáját. Sallói István Siófokról a Megyeri útra költözött, hogy Gyulay utóda lehessen. Nála is rosszabbul járt Marco Pantani, a Giro d'Italia és a Tour de France 1998-as győztese: annyi kokain szívott, hogy abba belehalt.
15. Baumgartner Zsolt "ezerrel" száguldozott Budapest utcáin, mégse büntette meg senki. Ehelyett tízezrek bámulták a kétüléses Minardiját.
18. Lothar Matthäus győzelemmel debütált: a ciprusi felkészülési tornán Szabics Imre és Lisztes Krisztián góljával 2-0-ra nyert a magyar csapat Örményország együttese ellen.
19. Sőt: a letteket is megvertük 2-1-re, Tököli Attila és Kenesei Krisztián talált az ellenfél kapujába. Idehaza Mészöly Gézáé lett az Újpest kispadja.
20. Az utolsó játéknap a Fradi kontra magyar futballvezetés ügyben: a 2003. május 30-i FTC-DVSC találkozó utáni botrány nyomán elvett hat pontot visszakapták a zöld-fehérek.
21. Dühöngött Matthäus, dühöngött az ország, mert a ciprusi torna fináléjában gyerekes hibák miatt 3-0-ra kikapott a válogatott a románoktól, Tököli Attila például büntetőt hibázott. Lékó remizett Kaszparovval a linaresi XX. kategóriájú szupertornán.
26. A nemzetközi futballporond tavaszi szakaszában a 19 év után első magyar együttesként állva maradó DVSC 1-0-ra kikapott az FC Bruges vendégeként.
27. Már hozzászoktunk az ilyesmihez, mégis… A labdarúgóliga döntése értelmében - a pályák alkalmatlansága miatt - elmaradt az élvonal nyitó fordulója.
29. Lékó ismét döntetlent játszott Kaszparovval. Bedák Pál és Káté Gyula harmadikként végzett a pulai ökölvívó Európa-bajnokságon. ---- 1. A liga megint döntést hozott menetrend-ügyben: csak csúsztatták a kezdést, a 17. fordulóval kezdődhetett a tavaszi szezon.
3. A debreceniektől gól nélküli ikszre futotta a Bruges ellen, így kiestek az UEFA-kupából. Kizárták a kosárlabda Euroligából az orosz Jekatyerinburgot, mert két színesbőrű amerikai játékosáról bebizonyosodott, hogy "feketén" (hamis útlevéllel) léptek pályára.
5. Megkezdődött Budapesten a 10. fedettpályás atlétikai világbajnokság. Lékó Péter harmadikként végzett a linaresi szupertornán.
6. Világcsúcsok Budapesten és Philadelphiában: rúddal Jelena Iszinbajeva, hármasban Tatjana Lebegyeva ugrott rekordot, az NHL-ben pedig több mint 400 perc büntetést róttak ki a bírók a Flyers-Ottawa Senators meccsen. Felüdülés gyanánt megkezdődött a futballbajnokság.
7. Ezúttal a 4x400-as orosz női váltó ért el világcsúcsot, és Christian Olsson is akkorát ugrott, hogy nagyon nagyot (világcsúcs-beállítás).
9. Három nappal az után, hogy a kerékpáros Bebtó Zoltán kommandósakció főszereplője lett - firenzei szállodájában rajtaütöttek, táskájában doppingot találtak - elismerte, hibázott, s bejelentette, soha többet nem ül bringára.
15. Az ötödik meccsen büntetőlövések nyomán elhódította a magyar hokibajnoki címet az Alba Volán.
19. Öt hónapot töltött a pokolban Kiss Miklós úszóedző, akit pedofíliával vádoltak, ám ekkor ejtették a vádat ellene.
23. A Kovács Ádám nevű vállalkozó 300 millió forint helyett újfajta varázsnedűt adott Furulyás János FTC-klubelnöknek, s büszkén mutogatta gyárát, amelyből előteremteni remélte a pénzt. Ifjabb Tóth János raliversenyző bejelentette, neki sincs pénze, ezért nem indul az idei országos bajnokságban.
25. Kovács Ádámról bebizonyosodott, ígérgetésben nincs párja… Útjára indult Olümpiából "a láng".
28. 83 éves veretlenségi rekordot állított be az Arsenal azzal, hogy Londonban 1-1-re végződött a Manchester United elleni rangadója: a bajnokság kezdete óta harminc meccse nem kaptak ki az ágyúsok.
31. Magyarország-Wales 1-2! Matthäusnak nem sikerült idehaza a bemutatkozás - nagyrészt Lőw Zsolt felejthetetlen alakításának köszönhetően -, pedig ő mindent megtett, még ököllel is megpróbálta: a lefújás után nekiesett a wales-ieknek. ---- 3. Nem akartunk hinni a szemünknek, amikor a brazil futballszövetség honlapján azt olvashattuk, 28-án Magyarországon vendégeskedik a világbajnok!
4. Másodikként végzett a Szolnok a kosárlabda Európa-kupa négyes döntőjében, ami alapvetően nagy szám - csak bosszantó, hogy a harmadik felvonásban már 11 ponttal is vezettek az orosz Baltyijszkaja Zvezda ellen, ami szintén nagy szám…
12. A már "temetett" Bárdosi Sándor fektetett a kötöttfogású bírkózó Eb-n, és bronzérmet szerzett.
15. A divízió I-es jégkorong-vb harmadik meccsén egy kimondhatatlan nevű norvég (a tény kedvéért: Oystein Olsen) öt gólt ütött, egyet meg előkészített a magyarok ellen. Elképesztő küzdelem kezdődött a brazilok elleni futbalmmeccs belépőiért, egy nap alatt húszezer ember vásárolt tikkettet.
16. Jaj, de vártuk, aztán mi lett belőle: az Euroliga pécsi négyes döntőjének első napján a francia US Valenciennes Olympic ellenében leszerepeltek a hazaiak: 53-75.
18. Botrányos meccsen javította meg a magyar futballbajnokság góltalansági rekordját a ferencvárosi Szűcs Lajos kapus: az MTK elleni találkozón (1-0) három vendég- és egy hazai játékost kiállított a bíró, Torghelle és Lipcsei szócsatája köpködésig fajult. Bronzérmet szerzett a Final Fourban a Mizo-PVSK, s közben lecsúszott a dobogóról a divízió I-es vb-n Dusan Kapusta csapata, ami után megjósolta, a szövetség nem marasztalja majd. Milyen igaza lett…
20. Kapusta utolsó mérkőzése volt a hokiválogatott élén, s habár csapata piszkosul kikapott, örök élmény marad ez a meccs: a BS-ben a vb-re készülő kanadaiak csodás gálaelőadást tartottak (9-2).
21. Nem volt elég a botrányokból: a Debrecen-MTK futballmérkőzésen a nézőtérről egy sörösdobozzal fejbedobták Kenyeres Imrét, a vendégek pályaedzőjét.
22. Zinedine Zidane-t választották az elmúlt 50 év legjobb európai labdarúgójának, Puskás Ferenc 11. lett ebben a rangsorban! Hol itt az igazság?
25. Remekül hangolt a brazilok elleni meccsre a magyar válogatott, amely 3-2-re verte a japánokat.
26. Bebtó Zoltán visszakapta rajtengedélyét, és azt mondta, tudta, hogy ez lesz, eddig is keményen készült a visszatérésre…
27. Mario Zagallónak elállt a lélegzete, amikor meglátta, hogy 25 ezer néző látogat ki a Puskás-stadionban a brazilok ingyenes edzésére. A magyar gárdát néhány tucat kíváncsiskodó várta meg…
28. Szambaiskola nyílt 90 percre a Puskás-stadionban, ahol a Ronaldinho vezette vendégek 4-1-re nyertek. ---- 5. Kupagyőztes lett a Fradi focicsapata, miután a Honvéd ellen 3-1-re győzött. Keller mindenképp nyert volna, a zöld-fehérek pályaedzője a kispestieknél játékosként volt nevezve.
6. Kihirdették, kik a Nemzet Sportolói: Balczó András (öttusázó) és Puskás Ferenc (labdarúgó), Albert Flórián (labdarúgó), Portisch Lajos (sakkozó), Székely Éva (úszó), Hammerl László (sportlövő), Polyák Imre (birkózó), Keleti Ágnes (tornász), Kulcsár Győző (vívó), Zsivótzky Gyula (atléta), Weltner Györgyné Ivánkay Mária (asztaliteniszező), Gyarmati Dezső (vízilabdázó).
8. Dortmundban megvédte WBO világbajnoki címét Erdei Zsolt. Nem messze onnan Lisztes Krisztián bajnok lett a Werder Bremennel. Itthon Waltner Róbert (ZTE) öt gólt rúgott a 7-0-ra megnyert Haladással vívott futballbajnokin.
10. A madridi úszó-Eb-n ezüstlányunk, Risztov Éva ismét Jana Klocskova mögött ért célba 400 vegyesen.
11. Cseh Laci aranyat nyert 100 háton ugyanott. Sorozatban negyedszer lett bajnok a Domino vízilabdacsapata.
13. Bozóky Imre MLSZ-elnök riadtan olvasta, hogy a Besiktas nagyon csábítja Matthäust.
15. Bozóky Imre szólni sem tudott a megrökönyödéstől, mivel a törökök szerint Matthäus aláírt… Szabics Imre mit sem törődve ezzel két góllal járult a Stuttgart Bayern München felett aratott 3-1-es diadalához.
17. Az olimpiai elsőség reményét ébresztette fel Cseh László, aki 400 vegyesen nagy előnnyel győzőtt a madridi úszó Eb-n.
18. Győrben járt a Bayern München a zöld-fehérek 100. születésnapját megünneplendő. Volt öt gól - négyet lőttek a bajorok -, 20 000 néző, meg egy kis elmaradhatatlan bunyó a lelátón…
19. A Valencia nyerte meg az UEFA-kupát. Ennél izgalmasabb, hogy a Balaton-Ferencváros meccsen Tököli Attila megsértette Kassai Viktor játékvezetőt, amiből a későbbiekben lett nagy magyar "szappanopera".
21. Tóth Tibor a Duna-Alba ralin a nézők között álldogáló, szintén autóversenyző Schleider Ferencet elgázolta, aki a balesetben életét vesztette. Szappanopera kifulladásig: Tököli Attilátt a liga fegyelmi bizottsága három meccsre eltiltotta.
25. Szappanopera sokadik rész: a fegyelmi bizottság visszaadta Tököli játékjogát.
26. Ó, Porto! Decóék nyerték a Bajnokok Ligáját!
27. Noha botrány nem történt, izgalmak azért akadtak a magyar labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában: 3-1-re nyert a Fradi a DVSC ellen, s mivel az Újpest csak 1-1-et játszott az MTK-val, bajnok lett. A szappanopera folytatódott: Tököli gólt szerzett, a DVSC vezetői szerint nem léphetett volna pályára. Óvást fontolgattak.
29. Tíz év után újra magyar kézben a legrangosabb európai vízipólós klubtrófea: élen a Honvéd! ---- 1. Matthäus kiakadt, mert sorban mondták le a válogatottságot kiszemeltjei, mindenesetre csak összejött a kellő létszám. A kínai siker már nem, 2-1-re végződött a távol-keleti látogatás. A kézilabdázó Radulovics Bojanát 2000 után 2003-ban is a világ legjobbjának választották
2. Bozóky Imre lelki hadviselést alkalmazott, s azt nyilatkozta: "Mélységesen csalódnék, ha cserbenhagyna bennünket a kapitány".
3. Háromszoros hurrá a futballszövetségben: Matthäus döntött, és marad!
5. Anasztaszija Miskina nyerte a Rolland Garros női egyesét.
6. Ez volt a kaiserslauterni csoda: Torghelle Sándor duplájával győztek a magyarok a németek ellen az ötven évvel ezelőtti berni világbajnoki döntő emlékmecscsén. Az argentin Gaston Gaudio 0-2-es szettállásról nyerte meg a Roland Garrost.
9. Szappanopera, ki tudja, hányadik felvonás: a magyar labdarúgás érdekeire hivatkozva nem óvtak a debreceniek. A rosszindulatúak szerint azonban több millió forint segített a megenyhülésben…
12. Először azt hittük, a véletlen műve, aztán kiderült, dehogy: a portugáliai futball-Eb nyitányán a görögök legyőzték a házigazdákat.
14. A Dánia-Olaszország (0-0) derbin Francesco Totti leköpte a Christian Poulsent. Három meccsre tiltották el.
15. Szappanopera végjáték: három meccsre mégis eltiltották Tökölit.
16. Az ítélethirdetéssel lezárult elsőfokon Galambos János és társai ellen társtettesként elkövetett emberölés miatt zajló büntetőper: Simon Tibor agyonveréséért valamennyi vádlott 8 és 12 éves büntetést kapott.
18. Megkezdődött a magyar futballcsapatok végeláthatatlan költözködési mániája, amikor a siófok Pápára tette át székhelyét.
20. A Formula-1-es Baumgartner Zsolt nyolcadikként végezve pontot szerzett az Egyesült Államok Nagydíján. Igaz, mögötte mindenki kiesett…
24. Beckham az égbe lőtte a labdát a portugálok elleni, 2-2-vel végződött negyeddöntő szétlövésében.
25. Torghelle Sándort már Angliából is hívták: képben a Crystal Palace.
27. Jelena Iszinbajeva 487 centis világcsúcsot ugrott rúddal, a gatesheadi Super GP-n. Felvetődött, hogy Pintér Attila is "repül", csak ő a Ferencvárostól.
29. A Fradi elnöksége voltaképpen felállította Pintért azzal, hogy szerződésébe belevették: ezentúl jó magaviseletet várnak tőle… ---- 1. Vácszentlászlón randevúzott egymással Furulyás János és Pintér Attila, ahol a vezetőedző megkapta a klubelnöktől felmondólevelét.
2. Pintér bemutatta a szerződéstervezetet, amit az Üllői úton elé tettek, közben a játékosok nyílt levélben tudatták, miért nem bírtak a továbbiakban együtt dolgozni a szakemberrel: "…mint a kutyáknak, füttyentett nekünk."
3. Egy orosz gyönyörűség, Marija Sarapova nyert a wimbledoni tenisztorna női egyes döntőjében.
4. Görögország Európa-bajnok! Otto Rehhagel együttese 1-0-ra győzött a portugálokkal vívott fináléban. Federer nyerte az angol teniszbajnokságot.
5. László Csabát nevezték ki a Ferencváros vezetőedzőjének.
6. A Székesfehérváron futballozó Dvéri Zsolt 28 éves kora ellenére befejezte pályafutását. Egymillió eurót fizetett a PSV Eindhoven Fehér Csabáért.
7. Dragóner Attila vesszőfutása kezdetét vette, híre kelt ugyanis: a Molenbeekhez igazolt.
9. Tököli Attila az 1. FC Kölnhöz szerződött.
11. Német lapok címlaján megjelent egy páratlan páros: Matthäus és Völler együtt a német kispadon? Annus Adrián a világ idei legjobb eredményét dobta. Ekkor még ki tudta, hogy...
17. Azt beszélték: Torghelle Sándor aláírt a holland Rodához.
19. Aztán Torghelle aláírt a Crystal Palace-hoz.
20. Vándorcirkusszá transzformálódott a magyar futballbajnokság: a Haladás Pápára, a Balaton Pápáról Diósgyőrbe költözött.
21. A Balaton partján sétálgatva eltört Cseh László lába, azonmód megoperálták.
25. Sporttörténelmet írt Lance Armstrong, aki hatodszorra nyerte meg a Tour de France-körversenyt. Iszinbajeva megint ugrott egy világcsúcsot.
27. Az abszolút fejetlenség: két futballcsapat gyakorolt Diósgyőrben.
30. Gera Zoltán a Ferencvárosból az angol élvonalbeli West Bromwich Albionhoz igazolt. ---- 3. Ez már jelző nélkül is sok(k): a labdarúgóliga hozzájárult a DVTK indulásához, de csak ideiglenes rajtengedéllyel.
7. Fájdalmas szezonkezdet a futballbajnokságban: a Videoton- Újpest mérkőzés szurkolói rendbontása során megkéseltek egy vendégdrukkert.
11. Cseh góllal verte a cseheket a Fradi a BL-selejtező első mecscsén: Robert Vagner találatával 1-0 a prágai Sparta ellen.
13. Fellobbant a láng Athénban - a pillanat Csisztu Zsuzsa tévékommentátori teljesítményéről marad emlékezetes.
14. Nemcsik Zsolt egyetlen találtattal kapott ki a kardozók fináléjában, Cseh László bronzérmet nyert a 400 méter vegyesúszásban.
15. Nagy tett Nagy Tímeától: megvédte olimpiai címét.
18. A 15 éves Gyurta Dániel 200 méter mellen másodikként ért célba. Skóciában a magyar futballválogatott 3-0-ra nyert, Matthäus oda is tette magát: "Ez az én csapatom!"
20. A skeetlövők döntőjében Igaly Diána mindent lelőtt, ami csak mozgott: 25-ből 25 találattal aranyérmes lett, a súlyemelő Krutzler Eszter ezüstöt tarthatott a magasba.
21. Az úszó Michael Phelps végül hat arannyal zárta az olimpiát.
22. Annus Adrián nagy dobása! Első lett a kalapácsvetők viadalán - csak ne akarták volna doppingvizsgálatra invitálni…
23. Fazekas Róbert olimpiai csúcsot érő messzeségbe hajította diszkoszát. Ezek még szép pillanatok voltak!
24. Nem úgy mint ezek: kizárták Fazekast, mert nem tudott (akart?) elegendő mintát adni a doppingvizsgálathoz. Gyurkovics Ferenc ezüstérmes lett súlyemelésben.
25. Majoros István szerezte a negyedik magyar aranyat, az 55 kilós kötöttfogásúak között győzött. Vesztett viszont a Fradi futballcsapata, s búcsúzott a BL-től.
26. Szombathely hősként ünnepelte Fazekast, aki lelécelt Athénból.
27. Az öttusázó Vörös Zsuzsa és a férfi kajak négyes mindent megtett a magyarok becsületéért, és tiszta eszközökkel nyerte saját viadalát.
28. Janics Natasa egyesben, aztán Kovács Katalin oldalán végzett az élen. Gyurkovicstól elvették az ezüstöt.
29. Annustól meg az aranyat. Vagyis csak akarták, mert mint kiderült, ragaszkodott ahhoz tisztességgel. Michael Schumacher hetedszer nyerte a Formula-1 világbajnokságát, de mit érdekelt ez bennünket, amikor Kemény Dénes pólósai megvédték olimpiai elsőségüket. ---- 4. Huszti Szabolcs leütött egy ellenfelet a Horvátország-Magyarország vb-selejtezőn, mégis a vendégek lettek kevesebben. A kiállítás nyomán 3-0-ra kikapott a magyar futballválogatott.
8. Gera Zoltán lőtt egy gólt, kettőt előkészített, így neki lehettünk hálásak, hogy nem ért bennünket hidegzuhany az izlandiak látogatásakor (3-2).
10. Egy kisember nagy napja: az ismeretlenségből előbukkanó UEFA-licencmenedzser (Sélley Zoltán) kizárta a bajnokságból a Diósgyőrt.Hat év után távozni volt kénytelen a női kézilabda-válogatott kispadjáról Mocsai Lajos.
12. Be kellett lássuk: teniszben jönnek az oroszok! Szvetlana Kuznyecova nyerte a US Opent.
13. 74 éves korában elhunyt Széchy Tamás úszóedző, akinek tanítványai nyolc olimpiai aranyat nyertek. Roger Federer nyerte a US Opent.
14. Atlétáink és súlyemelőink után egy futballistáról (Pető Tamás, NAC Breda) derült ki, hogy doppingolt. A liga is hibázott a Diósgyőr kizárása kapcsán - vélte az MLSZ. A MOB által elfogadott tény, hogy két embertől származó mintát adott le Annus.
16. A Fradi Londonban a Millwall ellen 1-1-et ért el, az Újpest viszont alaposan kikapott itthon a Stuttgarttól (1-3), ráadásul Nagy Gábor révén sokkoló sérülést szenvedett Kevin Kuranyi.
23. Dragóner Attila végre pályára léphetett - de nem a Molenbeekben, hanem a portugál Vitória Guimaraesben.
25. Lehet, hogy ki kellett volna zárni a Diósgyőrt, akkor nem kényszerült volna elmenekülni Reszeli Soós István a vendég győriek edzője, s a bajnoki után nem lett volna kellemes kis verekedés a pályán. Vereséggel kezdett Lékó Péter a brissagói páros sakkvilágbajnoki döntőben.
30. A Ferencváros parádés játékkal elért győzelmével kvalifikálta magát az UEFA-kupa csoportküzdelmeibe (3-1), az Újpest pedig Stuttgartban beleszaladt egy jókora pofonba (4-0). Az atlétikai szövetség két évre eltiltotta Annust és Fazekast. ---- 1. A diósgyőri botrány miatt a klubot hárommillió, a verekedő Vincze Ottót 100 ezer forintra büntették.
2. A WBA Gera Zoltán góljával és gólpasszával megszerezte első győzelmét az angol bajnokságban.
7. Gyurkovics visszaadta ezüstérmét.
9. A magyar futballválogatottnak esélye sem volt a pontszerzésre Svédországban (3-0).
10. Na, ekkor már nem mondta a kapitány, hogy ez az ő csapata, ellenben dühöngött, amiért a labdarúgói a vereség után nem dühöngtek.
14. Liga kontra MLSZ-ügyben utóbbi győzött, s ezzel nyert a Diósgyőr is: folytathatja!
15. Kábító hír látott napvilágot: őrizetbe vették Barcelona aranyos birkózóját, Farkas Pétert, aki marihuána termesztésből és terjesztésből élt az utóbbi időben.
18. Szalonremi helyett ádáz küzdelem, és a végén vereség: Lékó Péternek az iksz is elég lett volna a világbajnoki döntőben Kramnyik ellen, de nem sikerült.
20. Novák Dezső döbbenetes vallomást tett: a Ferencvárosban futballozva ő volt a Nemere nevű besúgó.
24. Annus Adrián visszaadta érmét. 49 sorozatban veretlenül megvívott angol bajnoki mérkőzés után 2-0-ra kikaptt az Arsenal a Manchester United ellen.
26. Kiss Gergő a legnagyobb: 2004-ben a világ legjobb pólósának választották.
28. Torghelle Sándor góljával búcsúztatta a Crystal Palace a Charltont. Újabb pletyka Matthäusszal kapcsolatban: állítólag a Mönchengladbach hívja.
29. Matthäus marad, meglehet, szeret idegeskedni: ezúttal azért fakadt ki, mert a játékosai - szerinte - a válogatottba csak bratyizni mennek. ---- 2. Felborult a kispad Sopronban és Debrecenben is. A Matávnál Dajka Lászlót Pintér Attila váltotta, ám Debrecenben ekkor még nem találták meg a közös megegyezéssel távozó Szentes Lázár utódját.
3. Eldőlt - bár sokan Csank János kinevezésére tippeltek -, hogy Supka Attila a Debrecen vezetőedzője.
4. Az UEFA-kupa csoportkörének első mérkőzésén a Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el Budapesten a Babos Gáborral felálló Feyenoorddal szemben.
6. A férfi vízilabda Szuperkupát a Domino-BHSE nyerte, miután 10-9-re legyőzte a spanyol CN Barcelona csapatát.
7. Mintha futballhír lenne: napvilágot látott, hogy a Bp. Spartacus úszói, így Cseh László, Kovács Ágnes és Risztov Éva már csaknem fél éve nem kapott fizetést…
16. A 17 esztendős orosz teniszcsillag, Marija Sarapova nyerte Los Angelesben a női teniszezők világbajnokságát.
17. 2-0-s győzelmet szerzett a magyar labdarúgó-válogatott Máltán, így a csapatnak továbbra is maradt esélye a 2006-os németországi világbajnokságra való kvalifikációra.
20. Kosárlabda helyett pankráció az NBA-ben: a Detroit Pistons-Indiana Pacers találkozón játékos, néző, bíró ütötte agyba-főbe egymást.
22. Roger Federer címvédésével ért véget Houstonban a Mesterek Kupája.
25. Az UEFA-kupában a Ferencváros a német Schalke otthonában szenvedett 2-0-s vereséget. Ezen a napon hunyt el a magyar férfi kézilabda-válogatott kubai származású kapusa. Hernández Vladimir 33 éves volt.
27. Illés Béla 500. alkalommal lépett pályára a magyar élvonalban! Az MTK játékosa a Vasas ellen érte el ezt a jubileumot.
30. A Thaiföldön szereplő magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Szlovákiától. ---- 1. Szűcs Lajos büntetőt hibázott, a Ferencváros pedig 2-1-re veszített az UEFA-kupában a Basel ellen.
2. Javított a válogatott: 5-0-ra legyőzte az észtek fiatal csapatát Thaiföldön.
4. A budapesti cselgáncs abszolút Eb-n Kovács Antal és Kosztolánczy György is bronzérmet szerzett.
5. Ismét Martin Györgyöt választották a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének. A holland Rodában szereplő Bodnár László két bombagólt szerzett a Groningen ellen.
9. Elkezdődött a női kézilabda Eb. A nyitányon a magyar válogatott 32-22-re győzött a fehéroroszok ellen. Az úszók bécsi rövidpályás kontinensviadalán Cseh László ezüstérmet nyert 200 vegyesen.
10. Rövidpályás Európa-csúcsot úszva nyert aranyérmet 400 méter vegyesen Cseh László Bécsben.
12. A bécsi Eb-n Risztov Éva aranyat, Hosszú Katinka pedig bronzot nyert 400 vegyesen, Cseh László 100 háton harmadik lett. A kézilabdás lányok 32-23-ra verték a világbajnok franciákat, és veretlenül jutottak tovább a csoportjukból. Az FC Porto büntettőkkel nyerve elhódította a Világkupát.
13. Az ukrán Andrij Sevcsenko kapta a francia szaklap, a France Football aranylabdáját, megelőzve a portugál Decót és a brazil Ronaldinhót.
15. Janics Natasa és Majoros István lett az év női és férfi sportolója, a férfi vízilabda-válogatott a legjobb csapat, az év szövetségi kapitánya a polósok mestere, Kemény Dénes, az év edzője Fábiánné Rozsnyói Katalin. Az év parasportolójának Pásztory Dórát választották, a magyar aranylabdát pedig Gera Zoltán kapta.
16. Skóciában 1-0-ra győzött a Hearts ellen a Ferencváros, ennek ellenére kiesett az UEFA-kupából.
17. Kemény Dénes visszautasította a kecsegtető külföldi ajánlatokat, és megegyezett a honi vezetőkkel, továbbra is ő irányítja a vízilabdázókat.
18. Katasztrófális vereség a női kézilabda Eb elődöntőjében: Norvégia-Magyarország 44-29… A bokszolók viszont sikeresek voltak, hiszen Nagy János kisváltósúlyban, Kótai Mihály pedig nagyváltósúlyban szerzett világbajnoki övet.
19. Oroszország ellen vigasztalódtak a kézilabdázók, a harmadik helyért vívott mérkőzésen Radulovicsék 29-25-re nyertek.
20. A FIFA Ronaldinhót választotta 2004 legjobb futballistájának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik