Labdarúgó NB I, 15. forduló
Ferencváros
0
Végeredmény
0
Mezőkövesd Zsóry FC

90+3

PISCITELLI BRAVÚR! Egy felívelt labdát Civic csúsztatott meg, a berobbanó Zachariassen az ötösen belülről kapura lőtt, de az olasz kapus nagy bravúrral védett. 

90+3

VÉGE! Ezúttal nem tudta az utolsó pillanatban kicsikarni a győzelmet a Ferencváros, amely sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen.

90+2
CSERE
90+1

Három perc a hosszabbítás.

88

Záporoznak a beadások a kövesdi kapu elé, de Piscitellit annyira nagyon nem dolgoztatják meg a hazaiak.

87
CSERE
83

Ez még fájhat majd a vendégeknek...Vajda beadása után Drazsics csúsztatta meg a labdát, a hosszún üresen érkező Cseke pedig rendkívül ügyetlen mozdulattal a kapu mellé lőtt.

79

Cseke és Kojnok kényszerítője végén utóbbi pontatlanul tette Drazsics irányába a labdát, így Macreckis tisztázni tudott.

77
Sárga lap

Molnár buktatta Civicet, sárga lap.

76
CSERE
Besic Muhamed
Abu Fani Mohammed
75

Makreckis beadása után a kövesdi védelem nem tudott tisztázni, Pesics tiszta helyzetből a kapu fölé lőtt.

72

Nguen indult meg egy jó csellel, majd 23 méterről Piscitelli kezébe emelte a labdát.

70

Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Ferencváros, Civic lövése azonban a kapu mellé szállt.

70
Sárga lap
Vajda Sándor sárga lap
60
CSERE
Nguen Tokmac
Marquinhos José Marcos
60
Sárga lap

Cseke buktatta Marquinhost, sárga lap

55

Fotók: Dömötör Csaba

54

50

Abu Fani jobb oldali szöglete után Lisztes csúsztatta meg a labdát, majd Cissé fejese szállt a kapu mellé.

49

Bal oldali szöglet után Pesics lövése egy védő lábán felperdült és az alapvonalon túl kötött ki.

48

Marquinhos beadása után Piscitelli ütötte ki a labdát, majd Katona lövését blokkolták, végül Civic lőtt a kapu fölé.

46

Folytatódott a mérkőzés, a szünetben egy cserét jegyezhettünk fel, a hétközi El-meccsen is jól beszálló Katona érkezett Botka helyére.

45+5
CSERE
Katona B. Bálint
Botka Endre
45+5

A mezőkövesdi kontra már nem tudott elindulni, Káprály Mihály lefújta az első félidőt.

45+5

45+5

Civic passza után Marquinhos 12 méteres lövését védte Piscitelli.

45+3

Paprikás a hangulat az utolsó percekben...

45+2

Abenát hordágyon viszik le, nem fogja folytatni a játékot...

45+2
CSERE
Wingo Henry
Abena Myenty
45+1

Három perc a hosszabbítás.

45

Egy kijövetel során Piscitelli sarokkal rúgta fejbe – természetesen nem szándékosan – Abenát, a hazaiak védője komolyabb ápolásra szorult.

43'

43

Abu Fani passza után szerencsésen került Zachariassan elé a labda, de végül a kövesdi védők tisztázni tudtak a norvég elől.

43
Sárga lap

Kojnok kapott sárga lapot egy korábbi szabálytalanságért.

39

6127 fő látogatott ki az összecsapásra.

32
Sárga lap

Pesics sárga lap jogosan, a szerb kézzel ütötte be a kapuba a labdát.

32

Molnár ballal tekert kapura 12 méterről, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

31
Videobíró.
31

Bekerült a labda a Mezőkövesd kapujába, de Káprály Mihály szabadrúgást ítélt a vendégek javára.

28

Bal oldali szöglet után a kifejelt labdát Marquinhos vette le a kaputól 21 méterre, majd egy cselt követően magasan a kapu fölé lőtt.

21

Egy érdekes mezőkövesdi szabadrúgást láthattunk...Cseri gurított volna le az üresen álló Vajdának, azonban Káprály játékvezető lábaiban elakadt a labda...

19

Civic az alapvonalról ívelte be a labdát a 11-es pont magasságába, Marquinhos megelőzte védőjét, de erőtlen fejesét könnyedén hárította Piscitelli.

18

Lisztes lépett ki Pesics jó passza után, majd az ötös sarkáról a rövid alsót célozta meg, Piscitelli azonban jól lépett ki és védett.

15

22 méterről végzett el szabadrúgást a Mezőkövesd, Molnár jobb alsóba tartó lövését Dibusz öklözte ki.

13

Mackreckis labdavesztése után Molnár ugratta ki Drazsicsot, aki betört a 16-oson belülre és éles szögből, 10 méterről kapura lőtt, de Dibusz a rövid saroknál védeni tudott.

10

Drazsics és Cseri kényszerítője után alakult ki veszélyesebb lehetőség a hazai kapu előtt, de Abu Fani tisztázni tudott.

5

Cissé adott remek labdát Pesicsnek, a szerb azonban 13 méterről, Beriasvili szorításában a kapu mellé lőtt.

1

Káprály Mihály sípjelére elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indította útjára a labdát.

0

Az FTC házigazdaként 13 alkalomból egyszer sem kapott még ki a Mezőkövesdtől (9 győzelem, 4 döntetlen, 30–10-es gólkülönbség). A borsodiak Kuttor Attila irányításával csak kétszer, 2019 novemberében és idén márciusban távoztak ponttal a Groupama Arénából, mindkétszer 1–1-et értek el.

0

A legutóbbi 4 bajnokijából hármat megnyert a Mezőkövesd és közben csak Diósgyőrben kapott ki, a rajt óta most másodszor nem áll kiesésre. Az Újpest elleni 4–0 a május 14-i Paks elleni 6–1 óta a matyóföldiek legnagyobb különbségű diadala az élvonalban.

0

A Ferencváros a pontjainak éppen a felét (13) gyűjtötte be hazai pályán, a 4–1–2-es mérlegével csak a középmezőnyben foglal helyet a hazai tabellán, miközben a Kövesd a legkevesebb pontot (4) szerző csapatok között van vendégként, a mutatója 1–1–5.

0

Érkeznek a pályára a csapatok, a Ferencváros zöld-fehérben, a Mezőkövesd kék-sárgában.

0

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik az NB I 15. fordulójának utolsó mérkőzése, a Ferencváros–Mezőkövesd összecsapás. Tartsanak velünk!

0

Az FTC csütörtökön az Európa-konferencialigában idegenben is nyerni tudott a szerb Csukaricski ellen (2–1), így sorozatban 4 tétmérkőzés (2 iksz, 2 vereség) után tért vissza a győzelem útjára. A bajnokságban azonban az október 29-i, Újpest elleni 3–0-s siker óta nem tudott 3 pontot szerezni (1 döntetlen, 2 fiaskó),  ráadásul az előző 6 NB I-es találkozójából csak a derbit hozta le kapott gól nélkül. Hasonló hármas nyeretlenségi sorozata legutóbb Sztanyiszlav Csercseszovval, a 2022–2023-as bajnokság legvégén volt, amikor már biztos aranyérmesként lépett pályára a Fradi. Ennél hosszabb negatív szériára pedig március-áprilisban volt példa a zöld-fehéreknél, amikor zsinórban 5 NB I-es meccsen nem tudtak győzni (2 iksz, 3 fiaskó).

0

A borsodiak szerb csatára, Sztefan Drazsics az említett három találkozón rendre betalált egyszer a zöldeknek, sőt, a borsodi meccseken ő lőtte a győztes gólt, mindkétszer tizenegyesből. Most is remek formában van, hiszen 8 találattal Varga Barnabással együtt vezeti az OTP Bank Liga góllövőlistáját.

0

Mohamed Abu Fani lett a Ferencvárosnál október hónap játékosa, a díjat Kubatov Gábor adta az izraelinek.

0

Az első körre kisorsolt augusztusi mérkőzésüket december 6-ára halasztották, így most először mérkőznek meg ebben a kiírásban. Az előző bajnokságban a KTE mellett a Kövesd volt a másik olyan csapat, amelyik egyszer sem kapott ki a bajnok Ferencvárostól, sőt, kétszer le is győzte (2–1, 1–1 és 1–0). A zöld-fehérek legutóbb lassan két éve, 2022 március 18-án Tokmac Nguen góljával az Üllői úton tudták legyőzni a matyóföldieket (1–0), akiket akkor még Supka Attila irányított. 

0

Huszonháromszor csaptak össze az NB I-ben, az örökmérleg 14 ferencvárosi diadal, 5 iksz, 4 mezőkövesdi siker. A zöld-fehérek egy híján kétszer annyi góllal terhelték meg a matyóföldiek hálóját, mint fordítva, a gólkülönbség ugyanis 41–21.