Megtört a jég

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.03.29. 22:03
Megszerezte első bajnoki győzelmét idén a Ferencváros, amely négy sikertelen mérkőzést (Győr 1-1, MTK 2-3, DVSC 1-1, Kecskemét 0-0) követően...

Megszerezte első bajnoki győzelmét idén a Ferencváros, amely négy sikertelen mérkőzést (Győr 1-1, MTK 2-3, DVSC 1-1, Kecskemét 0-0) követően végül a Pápát fektette két vállra (4-0). A találkozóval több sorozat is megszakadt, vegyük sorra ezeket.Ferencváros, amely négy sikertelen mérkőzést (Győr 1-1, MTK 2-3, DVSC 1-1, Kecskemét 0-0) követően végül a Pápát fektette két vállra (4-0). A találkozóval több sorozat is megszakadt, vegyük sorra ezeket.

Megvan a Ferencváros első magyar gólszerzője tavasszal. Az érdem Böde Dánielé, aki Leonardo kiváló ütemű passza után maradt egyedül Szűcs Lajossal szemben, majd miután elhúzta mellette a labdát, a kapuba helyezett. A gól rengeteget jelenthet a válogatottnál is számításba vett támadónak. Az év ugyanis nem túl jól indult számára, mintha még szoknia kéne Thomas Doll rendszerét, illetve a pályán sem tűnt olyan harcosnak, mint ahogy tőle megszokott. A német vezetőedző rendre le is cserélte, most azonban végig játszott, és a korábbiakhoz képest nem is rosszul. Hogy pontosan mennyi plusz energiát, motivációt szerzett a győzelemmel, az leginkább jövő héten, az Újpest otthonában derülhet ki.

Ismét hazai győzelemnek örülhetett a zöld-fehér közönség. Erre bajnokin szeptember 22 óta nem volt példa, akkor éppen az ősi rivális lilákat verte 3-1-re a csapat. A köztes időszakban 3 vereség mellett 3 döntetlen volt mérleg, aminek figyelembevételével még az is csoda, hogy jelenleg az 5. helyet foglalja el a tabellán a Fradi. A szezon előtt megcélzott bajnoki cím azonban már biztosan nem jön össze és a dobogó is erősen kérdéses, hacsak a Videoton vagy a Győr nem kerül hosszú hullámvölgybe.

Négy gól. Nem a gólzáporos győzelmekről szól a szezon egyelőre a zöldeknek, márpedig egy igazán jó csapat ismérve, hogy időnként ellenfeleit nagyon meg tudja szórni. Ehhez képest hasonlóra a 13. fordulóban került csak sor, akkor Miskolcon, a DVTK ellen nyert 4-1-re a Fradi. Aztán szépen gödörbe is került, és a következő 8 összecsapáson mindössze 1,25-ös gólátlagot produkált. Ezúttal ezt is sikerült felülmúlni.

Thomas Doll szintén megnyugodhat kissé. Az, hogy négy első mérkőzésén nem tudott nyerni a csapata, minden idők legsikertelenebb edzői rajtja a Ferencvárosnál. Bár a játékba eddig sem igazán lehetett belekötni, ha most is elmaradt volna a három pont, azt minden bizonnyal senki nem köszönte volna meg neki. Sikerült begyűjteni, a folytatásban pedig kiderül, mindez mire lesz elég. Az FTC teljesítményét, és az ő jövőjét illetően is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik