D. S. B.
2023.11.20 10:36 Frissítve: 2023.11.20 14:48

Válogatott: Szoboszlai két portálnál is tökéletes osztályzatot kapott

Mint ismert, Szoboszlai Dominik másfél perc alatt két csodálatos góllal fordította meg a magyar válogatott Montenegró elleni mérkőzését az Európa-bajnoki selejtező G csoportjának utolsó fordulójában. A teltházas Puskás Arénában a 3–1-es magyar siker után a válogatott csapatkapitánya a lelátón tartott beszéde előtt egy kupica pálinkát is lehúzott. A Liverpool magyar középpályásának pályán és lelátón nyújtott produkciója pedig a nemzetközi oldalak figyelmét is felkeltette.

Szoboszlai Dominik két portálnál is tökéletes osztályzatot kapott a Montenegró elleni teljesítménye miatt (Fotó: Mravik Gusztáv)

 

Szoboszlai Dominik szokás szerint vezére volt a magyar válogatottnak, melyet mutat, hogy több eredménykövetéssel és statisztikával foglalkozó oldal is kiemelkedőnek értékelte teljesítményét.

A 23 éves középpályás a SofaScore-nál és a WhoScored-nál is a maximális, 10-es osztályzatot kapta, hiszen két gólja mellett 88 százalékos pontossággal passzolt (81/71) és 18 párharcából 13-at nyert meg (11-et a földön, kettőt a levegőben), a portál statisztikáit az olasz transzferguru, Fabrizio Romano X-oldalán egészítette ki azzal, hogy Szoboszlai három helyzetet alakított ki (legtöbb a pályán), a legtöbb sikeres passza neki volt, és ellene szabálytalankodtak a legtöbbször (6).

 
A Liverpool egyik magyar szurkolói oldala, a PoolBarátok pedig további mutatókkal toldotta ezt meg, hiszen Szoboszlainak 122 labdaérintése, 7/6 hosszú passza, öt sikeres beadása, 5/4 sikeres csele, egy szerelése, két megelőző szerelése, három tisztázása és hat labdaszerzése is volt.A Liverpool hivatalos honlapján is beszámolt a magyar válogatott Montenegró elleni sikeréről, természetesen a központban a gyorsan duplázó Szoboszlaival, akinek első gólja kapcsán kiemelték, hogy számos védőt kicselezett, a másodiknál pedig Ádám Martinnal játszott össze.

Szoboszlai első gólja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közösségi oldalainak adminisztrátorait is megihlette, s jelölték a forduló gólja címre is.

 


Szoboszlai két gólja a nagy nemzetközi oldalak figyelmét is felkeltette, többek között az angol Bleacher Report, és 433, a Squawka statisztikai oldal és a francia FootMercato is írt róla.
Szoboszlai azonban nem csak a pályán nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hiszen a mérkőzés után a lelátón mondott beszédet, de csak azok után, hogy ivott egy kupica pálinkát.„ÁLLJ LE, SZOBOSZLAI DOMINIK! A Liverpool játékosa duplázott a magyar válogatottban, az egyiket pedig egy lenyűgöző szóló végén szerezte” – írta a SportBible még a mérkőzésről, majd egy újabb bejegyzésben számoltak be Szoboszlai pálinkázásáról.A Sportbible társoldala, az ODDSbible a dolog humoros oldalát találta meg: „Én szenteste, miután megígértem a szüleimnek, hogy csendes este lesz” – kommentálták Szoboszlai felesezését.

 

 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT, 10. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 3–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 65 ezer néző. V: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: 
Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 63.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, a szünetben) – Ádám Martin (Németh A., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
MONTENEGRÓ: Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezsics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), M. Jankovics (A. Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krsztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics. Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
Gólszerző: Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (90+3.), ill. Rubezsics (36.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Bulgária 2–2 (Veljkovics 17., Babics 82., ill. Ruszev 59., Deszpodov 69.)
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 
1. MAGYARORSZÁG85316–7+9 18
2. Szerbia842215–9+6 14
3. Montenegró83239–11–2 11
4. Litvánia81348–14–6 6
5. Bulgária8447–14–7 4

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

 

TOVÁBBI CIKKEINK A MAGYAR VÁLOGATOTT VASÁRNAPI SIKERÉRŐL 
Világklasszis játékos, világklasszis szurkolók, veretlen válogatott 
Szoboszlai duplázott, Dibusz parádézott: megvan a csoportelsőség! 
Sör, remélem, lesz kint, a mulatós zenét meg visszük – Ádám Martin 
Mint Messi a Barcelonában – Dibusz Szoboszlairól 
A nyolcas srác cukkolt, úgyhogy megmutattam neki, hova érkezett – Szoboszlai 
Válogatott: Szoboszlai és Dibusz voltak a mieink legjobbjai olvasóink szerint 
2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.

2023.11.27 21:40:40

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.11.26 20:33:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Egy nevezetes eseményt hogyan aktualizálunk? Kell-e aktualizálnunk? A szívünkhöz közel álló nemzeti ünnepeinkkel, az 1848-as és az 1956-os forradalommal kapcsolatban rendre előhozakodunk – helyesen –, miként lehet a dicső múlt a remélt szép jövő alappillére. Nem egyszerű feladat, a 6:3-hoz fűződően különösen nem az, a fiatal generációk némiképpen értetlenül állhattak az esemény előtt.

2023.11.25 23:28:10

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Aki a futballt nem ismeri és nem érti, az nemcsak az emberiség legnépszerűbb játéka iránt intakt, de nem ismeri és nem érti azt a hazájában többmilliós, nagyobb országok esetében tízmilliós, a földön többmilliárdos tömeget sem, amely a labdarúgás feltétlen vagy feltételezett, győzelmekhez kötött híve.

2023.11.24 19:13:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A kommunisták nem naggyá tették a magyar futballt, hanem világbajnoki címektől fosztották meg.