P. V.
2023.11.20 18:57 Frissítve: 2023.11.20 18:57

Válogatott: Rossi elmondta, miért tartja kivételes futballistának Szoboszlait

A Montenegró elleni 3–1-es győzelem másnapján mutatták be az Európa-bajnoki selejtezőt veretlenül megvívó magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi pályafutását feldolgozó könyvet. A sajtóeseményen nemcsak a kötetről esett szó, hanem az olasz mester elmondta, mik voltak számára a legmeghatározóbb momentumok eddigi kapitánykodása, illetve az Eb-selejtezők alatt. Beszélt Szoboszlai Dominikról, s azt is elárulta, hogyan végződött a vasárnap este.

 

„Dominik értelemszerűen az a játékos a csapatunkban, aki képes a különbséget jelenteni a meccsek során. Sajnos a legutóbbi Eb-ről sérülés miatt lemaradt, de most az Eb-selejtező során másokat is nélkülöznünk kellett, ennek ellenére az eredmények és a teljesítmény mégis megütötte az elvárt szintet. Ez jól mutatja, hogy a legnagyobb erősségünk a csapatban rejlik. Persze ettől még tény, hogy Dominik meghatározó játékos, s akkor is, ha nem játszik jól – hiszen ez is előfordulhat – érdemes őt a pályán tartani az utolsó másodpercig. Ha belegondolunk, úgy jutottunk ki a 2020-as Eb-re, hogy az utolsó pillanatban gólt rúgott Izland ellen, Montenegró ellen pedig rendkívüli teljesítményt nyújtott. De ennél talán még meghatározóbb, döntőbb volt, ahogy Bulgária vagy Litvánia ellen futballozott. Ez tehetség kérdése, illetve a benne lévő fejlődési vágyé, ami a személyiségéből fakad, a benne lévő erőből. Ebben nekem, éppúgy, mint senki másnak, nincs semmiféle érdemem” – fejtette ki Marco Rossi véleményét Szoboszlai Dominikról. 

Videónkban azt is elmondja, kapitánysága alatt melyik volt az a meccs, amelyet sci-fibe illőnek érzett, illetve mit tart a mostani Eb-selejtező csúcspontjának. Továbbá arról is beszél, hogyan végződött a vasárnap este.

2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.