Válogatott: „Kötelező a továbbjutás a csoportból” – bizakodóak a szurkolók

Vágólapra másolva!
2023.03.26. 09:27
Hétfőn a bolgárok elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott. A szurkolókat még az észtek elleni felkészülési találkozó előtt kérdeztük a várakozásaikról, a jelenlegi keretről, valamint Szalai Ádám utódjáról.

„Picit izgulok, mi lesz, ha a bolgárok nem akarnak támadni. Remélem, most menni fognak ezek a brusztolós meccsek, és nem sülünk be, mint az albánok ellen” – mondta az egyik szurkoló, de abban ő is egyetértett a többi megkérdezettel, hogy Marco Rossi együttesének kötelező a továbbjutás az Eb-selejtezős csoportjából.

Mi a véleményük a jelenlegi keretről? Ki pótolhatja centerposzton Szalai Ádámot? Ezekre is válaszoltak a bizakodó drukkerek.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MÁRCIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC 1904 – Szlovákia), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Németh András (Hamburger SV – Németország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

AZ EB-SELEJTEZŐS PROGRAMUNK A G-CSOPORTBAN
Március 27., 20.45:
Magyarország–Bulgária
Június 17., 18.00: Montenegró–Magyarország
Június 20., 20.45: Magyarország–Litvánia
Szeptember 7., 20.45:
Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
Október 17., 20.45: Litvánia–Magyarország
November 16., 20.45: Bulgária–Magyarország
November 19., 15.00: Magyarország–Montenegró

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik