Válogatott: „Böde beérett, kész játékos, tudja, mit miért tesz”

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 15:36
A Törökország elleni keddi világbajnoki selejtező egyenlítő gólját szerző Böde Dániel Pakson, Kis Károly keze alatt tűnt fel a magyar labdarúgás egén. A válogatott mérkőzés másnapján a szakembert kérdeztük a nyáron a Tolna megyeiektől a Ferencvároshoz szerződő támadóról.

„Dani azért is különleges játékos, mert akkor is szerezhet gólt, ha nem játszik kiemelkedően. Az a másik nagy erénye, hogy minden típusú gólt szerzett már – mondta Kis Károly az NSO Tv-nek, s kifejtette, hogy a csatár úgy van a gólokkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Mindegy, milyen típus, Böde szereti és falja őket. – A legutóbbi két paksi szezonjában huszonöt bajnoki gólt rúgott, ezen felül az Európa-ligában betalált a Hearts ellen, eredményes volt az andorrai csapat ellen, és a Tromsőnek is rúgott gólt. Akkor igazolta először, hogy válogatott szintű játékosok ellen is megállja a helyét. Lőtt gólt közelről, távolról, kipattanóból, szólóból, távolról, közelről. Jobbal, ballal, fejjel is gólerős, nem véletlen, hogy a Fradiban is meghatározó játékos.”Kis Károly az NSO Tv-nek, s kifejtette, hogy a csatár úgy van a gólokkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Mindegy, milyen típus, Böde szereti és falja őket. – A legutóbbi két paksi szezonjában huszonöt bajnoki gólt rúgott, ezen felül az Európa-ligában betalált a Hearts ellen, eredményes volt az andorrai csapat ellen, és a Tromsőnek is rúgott gólt. Akkor igazolta először, hogy válogatott szintű játékosok ellen is megállja a helyét. Lőtt gólt közelről, távolról, kipattanóból, szólóból, távolról, közelről. Jobbal, ballal, fejjel is gólerős, nem véletlen, hogy a Fradiban is meghatározó játékos.”

A Paksról a mostani szezon első fordulója után távozó Kis 2009-től másodedzőként, 2010 áprilisától vezetőedzőként dolgozott együtt Bödével, akit céltudatos és gyorsan fejlődő játékosként ismert meg, aki talán mára beérett.

„Örült neki, amikor védekező középpályás helyett támadó középpályást vagy éket kellett játszania, hiszen gyorsan kiderült, ez az ő igazi posztja. Erős a paksi kötődése, szeretett nálunk játszani, de olykor szükség volt vele szemben a kemény szóra is, de nem kell komoly dolgokra gondolni. Szembetűnő volt az akarása, sokszor kérdezte, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy válogatott szintű játékos legyen. Úgy érzem, mostanra beérett, kész játékos, aki tudja, mit miért tesz” – mondta a december óta már a Szolnokot irányító Kis Károly.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik