N-P. T.
2022.09.14 14:48 Frissítve: 2022.09.14 23:35

Válogatott: A célunk bizonyítani, nem félünk Sanétől vagy Kimmichtől – Rossi

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán kihirdette keretét a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A sajtótájékoztatón beszélt Sallai Roland és Nagy Zsolt hiányáról, szóba került, mire figyeljünk Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban, és azt is megtudtuk tőle, mi lehet a cél Olaszország és Németország ellen.

 

Marco Rossi meg szeretné mutatni: nem félünk senkitől (Fotó: Dömötör Csaba)

Marco Rossi szövetségi kapitány szokásához híven magyarul ismertette a labdarúgók neveit a Németország és az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

Ezután rögtön arról faggatták: a sérült Sallai Roland mennyire fog hiányozni erről a két mérkőzésről?

„Általában nem szokásom azon panaszkodni, éppen ki hiányzik. De nem tudom letagadni: Sallai Roland és Nagy Zsolt júniusban a legmeghatározóbb játékosaink közé tartozott. Remélem, nagyon nem fog érződni a hiányuk, de valamennyire biztosan fog.”

Arra is kíváncsiak voltak az újságírók: Nagy Zsolt hiányában mennyire nőnek meg Kerkez Milos esélyei a debütálásra?

„Több lehetőségünk is van, ezeket kiértékeljük. Kerkez folyamatosan kiváló teljesítményt nyújt Európa egyik nagyon erős bajnokságában. Vasárnap például az Ajax ellen fog játszani, mielőtt megérkezne Telkibe. Bízunk benne, hogy a válogatottban is tudja hozni a jó teljesítményét.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte az olasz mestert, hogy a csoportelsőség vagy a bennmaradás a cél?

„Szeretnék továbbra is alázatosan hozzáállni. Valóban van már lehetőségünk az első hely megszerzésére, de a német és olasz válogatottban olyan értékek vannak, amik alázatra késztetnek. Tegnap a Bayern Münchenben hét német válogatott kerettag volt részese a Barcelona legyőzésének. Amit Wolverhamptonban nyújtottunk, az rendkívüli volt, de nem vagyunk Aranycsapat, nem lettünk fenoménok. Hideg fejjel át kell gondolnunk, hogyan tudjuk száz százalékosan lehozni a saját játékunkat a pályán ilyen nagy ellenfelekkel szemben. Igyekszünk az A-ligában maradni, de az is előfordulhat, hogy ezen a két találkozón nem szerzünk gólt. Viszont az is igaz, ha Anglia csak az egyik meccsét nem nyeri meg, akkor bennmaradunk. De az én célom az, hogy a válogatott ismét bizonyítsa, nem fél Sanétól, nem fél Kimmichtől, nem fél senkitől és emelt fővel tud távozni a pályáról.”

Az olaszok elleni mérkőzésről elmondta: előre aláírná, hogy jó játékkal döntetlent érjenek el a Puskás Arénában.

„Remélem, sikerül megtartani az élményt és a lelkesedést a szurkolókban, mert úgy érzem, végre lelkesedni tudnak a válogatott mérkőzésekkel kapcsolatban. Ezt bizonyítja az is, hogy egy nap alatt elkeltek a jegyek az olaszok elleni meccsre – vitték, mint a cukrot.”

Ezután Szoboszlai Dominik is szóba került, aki bombagólt lőtt a Dortmundnak az RB Leipzig színeiben.

„Ha bárki azt várja el Szoboszlaitól, hogy minden alkalommal látványos gólpasszt adjon vagy egyedül felborítsa az egyensúlyt a mérkőzéseken, azoknak a figyelmébe ajánlanék egy jelenetet. Angliában egy szöglet után két-három méterrel mellé rúgta a labdát, az angolok kontráztak, ő pedig nyolcvan métert sprintelve mentette meg egy óriási gólhelyzettől a csapatot. Szerintem régen nem tudta volna ezt a nyolcvan métert lefutni. Ez mutatja igazán, mennyit dolgozott a saját fejlődésén, szerintem erre kell összpontosítani.”

Kollégánk azt is felvetette neki: nem fél-e attól, hogy a Ferencváros kerettagjai fáradtak lehetnek, hiszen a nemzetközi kupa miatt folyamatosan két meccsük van hetente.

„Csercseszov remekül rotál, úgyhogy ettől nem tartok. A Ferencváros már évek óta a legerősebb magyar klubcsapat, ezért nyeri könnyedén a bajnokságokat. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de az FTC az egyetlen magyar csapat, amelyik nemzetközi szinten is jó esélyekkel lép pályára.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország

A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI MECCSEI A CSOPORTBAN
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.: Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.: MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14.: Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2
2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.