Szalai: Nem az én dolgom megmondani, miért nem vagyok válogatott

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 14:23
Továbbra sincs előrelépés Szalai Ádám és Pintér Attila kapcsolatában – a két fél nyilatkozatai alapján mindenesetre úgy tűnik, a Schalke légiósa egy darabig még biztosan nem kap behívót a magyar válogatottba. A különös helyzetről a német túraautó-bajnokság (DTM) hungaroringi versenye előtt próbáltuk faggatni a csatárt. 

– Közel áll önhöz az autóversenyzés világa?
– Meghívást kaptam a Mercedestől, és nagyon örültem, mert annak ellenére, hogy nagy autóőrült vagyok, még sosem jártam kint a Hungaroringen. Teljesen el vagyok ájulva, két körre is elvittek a DTM-autóval. Sohasem volt még korábban hasonló autós élményem, egyszerűen félelmetes. Az első fél percben kis túlzással csak arra koncentráltam, ki ne essek az autóból. Fergeteges, hogyan képesek ezek a versenyzők órákig koncentrálni ebben a volánnál – mondta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám.– Közel áll önhöz az autóversenyzés világa?
– Meghívást kaptam a Mercedestől, és nagyon örültem, mert annak ellenére, hogy nagy autóőrült vagyok, még sosem jártam kint a Hungaroringen. Teljesen el vagyok ájulva, két körre is elvittek a DTM-autóval. Sohasem volt még korábban hasonló autós élményem, egyszerűen félelmetes. Az első fél percben kis túlzással csak arra koncentráltam, ki ne essek az autóból. Fergeteges, hogyan képesek ezek a versenyzők órákig koncentrálni ebben a volánnál – mondta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám.

Szalai Ádám kipróbálta a DTM-autót (Fotó: Szalai Ádám – Facebook)
Szalai Ádám kipróbálta a DTM-autót (Fotó: Szalai Ádám – Facebook)

– A futballra áttérve, mi vár önre a következő hetekben?
– Július 1-jén lesz az első edzésünk, addig lazulok egy kicsit, és természetesen csinálom az edzésprogramokat, de próbálom élvezni a nyarat is.

– Figyelemmel követte a válogatott legutóbbi meccsét?
– Sajnos nem volt rá lehetőségem, hogy az elejétől a végéig nézzem, de az összefoglalót láttam róla.

– És mi a véleménye az új Pintér-csapatról?
– Ezzel kapcsolatban nem szeretnék semmit mondani.

– Azzal kapcsolatban sem, hogy a kapitány miért nem játszatja a Schalke légiósát?
– Ezt tőle kell megkérdezni, nem az én feladatom, nem az én dolgom megmondani, hogy miért nem vagyok válogatott.

– Igen, de a félmondatos megjegyzéseken, és azon kívül, hogy „beszélt Szalai úrral”, ő sem szolgált eddig konkrétumokkal. Lehetne kicsit többet tudni az önök kapcsolatáról?
– Nem.

– Tehát semmit, ami vele kapcsolatos?
– Nem. Én már igazából mindent elmondtam.

– De akkor önnel nem az a helyzet, mint Huszti Szabolccsal, hogy biztosan nincs visszaút a válogatottba?
– Nem szeretnék ezzel kapcsolatban mondani semmit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik