CS. M. 2022.03.01 08:39 Frissítve: 2022.03.01 08:48

Sportrádió: Úgy érzem, eljött a pillanat… – Rossi Ádám Martinról

A Sportrádió vendége volt hétfőn Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki többek között a közelgő kerethirdetésről is szót ejtett.  

Marco Rossi a Sportrádióban járt

 

Március 14-én hirdet majd keretet Marco Rossi a Szerbia és Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésekre. A magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, igyekszik új játékosokat beépíteni a nemzeti együttesbe, de nincs sok idő a kísérletezésre.

Minden egyes alkalommal arra törekszünk, hogy a lehető legjobb keretet állítsuk össze, de nincs nagyon sok időnk a kísérletezésre, nekünk minden egyes meccs fontos a jövő szempontjából. A csapat váza mindig változatlan marad. Azon játékosok mellé, akik ezt a vázat alkotják, válogathatunk még további futballistákat, attól függően, hogy milyen formában vannak” – válaszolta Szujó Zoltán kérdésére a kapitány.

Rossi az NB I góllövőlistáját vezető paksi csatárról, Ádám Martinról is elmondta a véleményét a kerethirdetés előtt: Úgy érzem, eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan edz velünk, hogyan játszik éles helyzetben a válogatott mezben. Ezt követően mérlegeljük, hogy mikor tudna a nemzetközi porondon is a csapat hasznára válni. Taktikai szempontból ez nagy változást jelent neki, hiszen a mi játékunk más, mint amit a Paks játszik.”

Sok más egyéb téma mellett az angol másodosztályú Barnsley magyar származású középpályása, Callum Styles is szóba került a beszélgetés során: „Meglátásom szerint az okos döntés az, ha minden egyes játékost figyelünk, aki szóba jöhet a válogatottnál. Ha mi úgy döntünk, hogy valakit keretbe hívunk, arra megvan az okunk” – mondta Rossi.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!  

2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.