Sportrádió: Soha nem érdekelt egyikünket sem a pénz – idősebb Szalai Attila

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.04. 12:06
null
Szalai Attila (Fotó: Getty Images)
A Fenerbahce magyar válogatott védőjének, Szalai Attilának az édesapja a Sportrádió Sportreggel című napindító műsorának nyilatkozott. Idősebb Szalai Attila elmondta, szerinte a fiának inkább egy Bundesliga- vagy Premier League-középcsapat lehet a jó megoldás.


„Amikor a fiam gólt szerez, ráadásul győztes gólt, akkor olyan öröm jön belülről, amivel nem tudok mit kezdeni hirtelen. Vagy leblokkolok, vagy a sírás kerülhet, vagy örömömben ugrálok. Attól függ, milyen lelkiállapotban vagyok éppen. Azt kívánom minden szülőnek, hogy éljen át hasonló helyzetet” – nyilatkozta idősebb Szalai Attila.

Az édesapa elmondta, a magyar válogatott védője tudja, mi az útja, s nagyon céltudatos a pályafutását tekintve – persze azért sokszor megkérdezi a papa véleményét is.

Idősebb Szalai Attila elárulta, fia már több alkalommal is topligás együttesbe igazolhatott volna, de a Fenerbahce 20 millió euró alatt nem akarja elengedni a magyar légióst. Ezt az összeget eddig csak a Zenit lett volna hajlandó kifizetni, de a háborús helyzet miatt Szalainál szóba sem jöhetett a transzfer.

„Nagyon komoly megkeresések vannak minden nyáron, de nem mondhatom el a teljes igazságot. Attila szeretne most a Fenerbahcéra koncentrálni, mert van még esélyük a bajnoki címre. Még kétéves szerződése van a csapatnál, a Feneren múlik, hogy mennyiért engedik el. Ha például húszmillió eurót mondanak, akkor lehet, hogy azt nem adja meg más klub, hiszen mégiscsak egy védőről van szó, nem csatárról.

Soha nem érdekelt egyikünket sem a pénz. Egy átigazolásnál azt kell mérlegelni, hogy belső boldogságot vagy érdektelenséget érez az ember” – mondta a magyar válogatott védő édesapja.

„Látom Attila helyét több csapatban is. Sok klub szóba jöhet, de nem hiszem, hogy első körben a Bayern München vagy a Borussia Dortmud lenne a nyerő. Inkább egy Bundesliga- vagy Premier League-középcsapat lehet a jó megoldás, ahol biztosan játszik, és tovább tudja magát építeni” – tette hozzá idősebb Szalai Attila.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik