NL: Tadics nem osztja Kalmár véleményét, nekik kellett volna nyerniük

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 09:34
null
Dusan Tadics úgy véli, a szerbek győzelmet érdemeltek a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1–1-es döntetlent játszott Szerbiával a Puskás Arénában a Nemzetek Ligájában, a B-ligában. A mérkőzés után Dusan Tadics, az Ajax 31 éves sztárjátékosa arról beszélt, Budapesten hagytak két pontot.

 

A szerb válogatott a csoport utolsó helyéről várhatta a mieink elleni találkozót, és a döntetlen után minimális esélye maradt arra, hogy a B-ligából ne essen ki.

„Nehéz volt pályára lépni a csütörtöki mérkőzés után, de a legjobbunkat nyújtottuk – kezdte Dusan Tadics, akinek csapata lemarad az Európa-bajnokságról, mert november 12-én tizenegyesrúgások után vereséget szenvedett Skóciától. – Megszereztük a vezetést, viszont később a hazaiak egyenlítettek. Azt gondolom, hogy a második félidőben nekünk adódtak nagyobb lehetőségeink, ezért megérdemeltük volna a győzelmet.”

A 31 éves középpályás az oroszok elleni utolsó mérkőzésre is kitekintett.

„Reméljük, legyőzzük Oroszországot és a magyarok tesznek egy szívességet nekünk Törökország ellen. Mindenesetre a legfontosabb, hogy a saját meccsünket hozzuk.”

Luka Jovics, a Real Madrid 22 éves szerb légiósa szerint saját magukat verték meg.

„Két ellenfelünk volt az este, az egyik Magyarország, amely kvalifikálta magát az Eb-re, a másik pedig mi magunk voltunk – nyilatkozta Jovics, s hozzátette, nagyon nehéz volt felkészülniük a mérkőzésre a három nappal korábbi kudarcot követően. – A srácoknak a legjobbjukat kellett nyújtaniuk, hogy bizonyítsák a profizmusukat és a címeres mez iránti szeretetüket. Minden tőlünk telhetőt megtettünk a meccsen.”

Szerbia a B-liga 3. csoportjában egy körrel a vége előtt három ponttal az utolsó helyen áll és csak abban az esetben tud bent maradni, hogyha hazai pályán az oroszokat legyőzik, valamint a magyar válogatott is sikerrel veszi a törökök elleni mérkőzést. Azonos pontszám esetén Törökország esik ki.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 5 2 2 1 9–7 +2 8
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. Törökország 5 1 3 1 6–6 0 6
4. Szerbia 5 3 2 4–7 –3 3

A 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ PROGRAMJA
November 18.

20.45: Szerbia–Oroszország
20.45: Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik