Nemzetisport.hu 2012.04.24 13:22 Frissítve: 2015.01.28 02:48

Nikolics: Roppant mód megtisztelő, hogy meghívót kaptam

Egy évvel és három hónappal azt követően, hogy magyar állampolgár lett, Nikolics Nemanja címeres mezt ölthet. Habár arra még várnia kell, hogy az A-válogatott szerelését magára húzhassa, a Videoton 24 esztendős támadóját már az is boldoggá teszi, hogy a – hétfőtől szerdáig Telkiben edzőtáborozó – ligaválogatottban debütálhat ma az U21-es nemzeti csapat ellen.

 

Nikolicsnak nagyon tetszik a válogatott meze (Fotó: Németh Ferenc)

– Látom, a kilences mezt szorongatja. Ezt kérte?
– Ezt kaptam – vágta rá a Székesfehérvárott 17-esben szereplő Nikolics Nemanja a Nemzeti Sport kérdésére. – Kérni alighanem illetlenség lett volna bármit is, mégiscsak először vagyok itt. Úgyhogy nagyon is jó lesz a kilences. Gyönyörű ez a piros felső, remélem, viselhetem még néhányszor...

– „Elsőbálozóként" hogy érzi magát?
– Köszönöm, remekül. Ráadásul nem idegenek közé csöppenten, hiszen Lipták Zoltán és Lencse László személyében korábbi klubtársaim váltak ismét a csapattársaimmá, és ha ellenfélként is, de a többiekkel is volt már szerencsém találkozni.

– Mit gondol, kellemes emlékeket őriznek önről?
– Nincs okuk arra, hogy haragudjanak rám – ha csak egy-két góllal fel nem bosszantottam őket...

– Apropó, gólok. Derekasan termel mostanság, be is érte Adamo Coulibalyt a góllövőlista élén. Kijelentheti, hogy csúcsformában van?
– Való igaz, nem megy rosszul, én mégis úgy vélem, hogy az elmúlt években folyamatosan bizonyítottam. Száztizenkét élvonalbeli meccsen hatvanegy gólt szereztem, talán ez is jelzi, hogy lehet rám számítani.

– Ezek után aligha érte meglepetésként, hogy bekerült a ligaválogatott keretébe.
– Biztos nem voltam benne, de miután tavaly novemberben egyszer már felvetődött, hogy összeáll ez az együttes, és egy akkori szavazás arról tanúskodott, a szurkolók engem látnának legszívesebben a csapatban, bíztam abban, hogy Egervári Sándortól megkapom a lehetőséget. Roppant mód megtisztelő számomra, hogy így alakult.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, NIKOLICS MIT GONDOL AZ A-VÁLOGATOTT TÁMADÓIRÓL, AZ NB I-ES GÓLKIRÁLYI CÍMRŐL ÉS A VIDEOTON EREDMÉNYEIRŐL, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT.

2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.