S. T. J. 2021.11.16 23:32 Frissítve: 2021.11.17 23:16

Marco Rossi: Fantasztikus lenne, ha minden meccset ilyen hangulat övezne; Európában elkelt tíz hely

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

A válogatott mérkőzések miatti szünetben három nap szabadságot kaptak a Ferencváros labdarúgói Peter Stöger vezetőedzőtől, s ezt kihasználva Tokmac Nguen elrepült a családjával Norvégiába. A 28 esztendős támadó, aki a bajnokságban tíz mérkőzésen három gólt szerzett, Afrikában született, de Norvégia jelenti az otthonát. A szülei, sőt a nagymamája is ott él, természetes, hogy amikor lehet, meglátogatja őket. Megkérdeztük tőle azt is, nem élte-e meg csalódásként, hogy ezúttal nem hívták meg a norvég válogatottba, s arról is faggattuk, szeret-e a magyar fővárosban élni, vagy tényleg másik bajnokságba igazolna.

A világranglistán 40. (az előző évet 55.-ként záró) Fucsovics Márton egyik edzője, Jancsó Miklós nyilatkozott lapunknak. A tréner úgy véli, tanítványa nagyon motivált és profi szemléletű, s a top 20-at is megcélozhatja jövőre. Megkérdeztük arról is, mit tart az idei csúcspontnak: a brit füves pályás versenyt vagy inkább a rotterdami ötszázast, amelyen honfitársunk ihletett formában játszva a selejtezőből eljutott a döntőig? Szóba került az is, hogy a nyíregyházi játékost nagyon rosszul érintette, hogy ki kellett hagynia az olimpiát, hiszen nagyon szeret a hazájáért játszani. Jancsó Miklós elárulta, szerinte lehet olyan esztendeje Fucsovicsnak, mint például az idei volt Cameron Norrie-nak, aki már nem fiatal, viszont elképesztő mennyiségű mérkőzést megnyerve a top tíz közelébe került.

Székely Norbert, az Európa-bajnoki selejtezőcsoportját egy győzelemmel és egy vereséggel kezdő magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a két kvalifikációs meccset. Azt mondta, az elmúlt négy kapitányi éve legjobban összpontosító, legpontosabban dolgozó együttesét irányíthatta. Örömmel említette meg, hogy a tizenötös keretben csak két olyan játékos van, akik 2017-et megelőzően is válogatottak volt, ez az átalakulás nagyon pozitív. A szakvezető kifejtette, miért elégedett és miért elégedetlen egyszerre azzal, amit a spanyolok és Izland ellen mutatott a válogatott.

2022.05.18 08:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A helsinki olimpia előtt a csatársor összetétele volt a legnagyobb kérdés.

2022.05.16 23:07:26

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennek jegyében elismerem, belefér, hogy egyszer elém vezessék a kombinatorikát a képernyő lovagjai, hogy lássam, mennyire okosak. Ám nekem nem magasröptűen kell tudnom a pozíciókról, hanem hétköznapian. Főként, hogy a semmit magyarázgató meghívottak többségével az a bajom, hogy – láttam őket játszani. Hiába, nagy teher az életkor…

2022.05.14 10:38:54

Magyar válogatott THURY GÁBOR

1972: Géczi István egy percet tévedett, de győztünk – a mindenható Isten nevében.

2022.05.13 21:00:16

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Vancsa Zalán behívása üzenet a fiataloknak.

2022.05.04 14:26:48

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baróti Lajosnak csalódnia kellett várakozásaiban a chilei labdarúgó-vb előtt.