NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA 2021.01.21 14:02 Frissítve: 2021.01.21 15:53

Labdarúgás: visszavágyik az Atalantához a magyar válogatott védője

Kecskés Ákosnak mindig a futball volt az első az életében. A Tisza Volánnál nevelkedett védő tudatosan építette a karrierjét, gyerekként eldöntötte, hogy külföldön akar játszani, s 14 évesen ki is került az Atalantához, ahol két év múlva már a profi szerződését is aláírhatta. Jelenleg a Luganóban futballozik, innen került be a magyar válogatottba, de a szíve visszahúzná az Atalantához.

„Mindig is az volt az álmom, és a mai napig az, hogy Olaszországban játsszak, azon belül az Atalantánál, amely a szívem csücske mondta a 25 éves védő. – Rengeteget kaptam a klubtól, ahogy a fiatal játékosokkal bánnak, az kevés helyen tapasztalható, nagyon családias a közeg. Nyilván miután profi szerződést kaptam, szerettem volna bemutatkozni a Serie A-ban. Akkoriban sokat edzettem az első csapattal, edzőtáborban is voltam, lehetőséget kaptam az edzőmeccseken. Aztán változás jött a sportigazgatói poszton és edzőváltás is volt, ezután úgy éreztem, megváltozott a szerepköröm. A második csapatban stabilan játszottam, mégis úgy döntöttem, hogy kölcsönbe szeretnék menni, felnőttbajnokságban akarok játszani.”

Így került Újpestre, ahol két idényt töltött el, s bár jól érezte magát, inkább a lengyelországi légióskodást választotta. Egy év elteltével, 2018 nyarán vásárolta meg az Atalantától a jelenlegi csapata, a Lugano. Augusztusban azonban az egyik edzésen elszakadt a térdszalagja. A svájci együttesben a harmadik idényét töltő játékosra több hónapos kihagyás várt, a felépülése után azonban kiharcolta a helyét a kezdőben. Teljesítményére természetesen Marco Rossi is felfigyelt, s az elmúlt őszi válogatott mérkőzésekre meghívta a keretbe. Sőt, a szerbek elleni Nemzetek Ligája-meccsen kezdőként pályára lépve be is mutatkozhatott a nemzeti csapatban. 

Videónkban erről is beszél, mint ahogy szóba kerül az Izland elleni Eb-pótselejtező is. Illetve kitér Szoboszlai Dominikra, akivel már az utánpótlás-válogatottban is játszott együtt, s akiről elmondta, mindig is látszott rajta, hogy valami más, mentálisan rendkívül erős. 

A négy nyelven beszélő Kecskés Ákos ugyancsak erősnek tartja magát mentálisan, s hogy még miket mesélt magáról, miközben megmutatta nekünk a szívéhez nagyon közel álló szülővárosát, Hódmezővásárhelyt? Az a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletéből kiderül.   

2022.05.18 08:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A helsinki olimpia előtt a csatársor összetétele volt a legnagyobb kérdés.

2022.05.16 23:07:26

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennek jegyében elismerem, belefér, hogy egyszer elém vezessék a kombinatorikát a képernyő lovagjai, hogy lássam, mennyire okosak. Ám nekem nem magasröptűen kell tudnom a pozíciókról, hanem hétköznapian. Főként, hogy a semmit magyarázgató meghívottak többségével az a bajom, hogy – láttam őket játszani. Hiába, nagy teher az életkor…

2022.05.14 10:38:54

Magyar válogatott THURY GÁBOR

1972: Géczi István egy percet tévedett, de győztünk – a mindenható Isten nevében.

2022.05.13 21:00:16

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Vancsa Zalán behívása üzenet a fiataloknak.

2022.05.04 14:26:48

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baróti Lajosnak csalódnia kellett várakozásaiban a chilei labdarúgó-vb előtt.