Cs. P.
2023.06.06 16:26 Frissítve: 2023.06.06 16:36

Labdarúgás: Nemcsák Károly átadta a Színészválogatott csapatkapitányi tisztségét

Huszonkilenc év után átadta a Színészválogatott csapatkapitányi tisztségét Nemcsák Károly, a 66 esztendős, Jászai Mari-díjas színész.

A nagy pillanat: mostantól Puskás Péter a csapatkapitány  (Fotó: Török Attila)

 

A népszerű futballtársaságot 42 éve erősítő művész továbbra is a pályán marad, a csapat szervezését azonban a Vasas csarnokában tartott keddi ünnepi mérkőzés keretében átvette tőle Puskás Péter, a 38 éves énekes, színész, médiaszemélyiség. A vezetőváltás alkalmával a futballbarátság jegyében a Színészek hagyományos riválisukkal, az Újságírókkal csaptak össze, a 4–1-es győzelemmel záró ellenfél csapatkapitánya, Borsi László is köszöntötte a búcsúzó színész-csapatkapitányt.

Nemcsák Károly lapunknak felidézte első, 1981-es mérkőzését a szegedi színészek, tévések és újságírók részvételével rendezett SZITU-tornán, megemlékezett a korábbi nemzedékek meghatározó képviselőiről, a játék komolyságáról szólva külön kiemelve Eperjes Károlyt, aki mellett „nem lehetett lazsálni”. A váltás indítékáról elmondta, úgy érezte, hogy a csapatukra ráfér a frissítés, fiatalítás.

Nemcsák Károlyra játékosként még számíthat a Színészválogatott (Fotó: Török Attila)

 

A tisztséget megöröklő Puskás Péter hangsúlyozta személyes kötődését – anyai nagyapja, Besztercei Pál és édesapja, Puskás Tivadar révén a Színészválogatott háromgenerációs családjának tagja –, és elmesélte egyik első gyermekkori élményét is a csapattal kapcsolatban. A színészek együttese Olaszországban játszott hírverő mérkőzést a kilencvenes években, a terv szerint Puskás Ferenc lett volna az esemény díszvendége, ám a játékoslegenda megromlott egészségi állapota miatt végül nem utazott el. A magyar színészek azonban egy spontán ötlettől vezérelve a házigazdák előtt „eladták őt” Puskás Öcsi unokájának, vele végeztették el a kezdőrúgást, sőt egy jelenlévő régi olasz futballcsillag könnyes szemmel érdeklődött a nagyapja felől. Az akkor tizenegy-tizenkét éves fiú traumaként élte meg a kegyes csalást, aludni sem igen tudott utána, a Színészválogatott tagjai igyekeztek megnyugtatni őt.

A The Biebers zenekar énekese az új feladatról elmondta, azt eddig is sejtette, hogy Nemcsák Károly nagy szervezőmunkát végez, ám most, miután a hátteret megismerve szembesült a feladattal járó adminisztrációs terhekkel, még inkább tisztelettel gondol elődje „őrült” elhivatottságára.

2023.09.23 23:52:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kiderül, mennyire rugalmasak, fogékonyak az új helyzetekre.

2023.09.23 23:05:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.