Labdarúgás: Király Gábor majdnem lemaradt a 2016-os Eb-ről

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 18:37
null
Király Gábor bőrszerkóra cserélte a mackónadrágot (Fotó: Unger Tamás)
Király Gábor bőrszerkóra cserélte a mackónadrágot. Miután abbahagyta a labdarúgást, régi álmát megvalósítva, motorra ült. A kemény külső szelíd motorost takar. Bár, amióta szögre akasztotta a kapuskesztyűt, azokról a történetekről, amelyeken régen meghatódott, most nyugodtan tud beszélni.

Ilyen az első válogatott mérkőzése is, vagy a 2016-os Európa-bajnokság. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott a Sportkrém stábjának, nagyon rezgett a léc számára az edzőtáborban, hogy negyven évesen fizikálisan bírni fogja-e azt a munkát, amit a felkészülés során el kellett végezni.

„Napi két edzésünk is volt, és egy negyven éves szervezet már nem úgy regenerál, mint a fiataloké. Fel voltam készülve rá, hogy azt mondjuk, nem tudok menni az Eb-re. De az akarat, a túlélés, a bármi történik, menni kell tovább filozófiám itt is továbbvitt. Boldog vagyok, hogy végül ott lehettem Franciaországban, tudtam, hogy ezek lesznek a válogatott pályafutásom utolsó meccsei” – mondta a 108-szoros válogatott kapus.

Videónkban bővebben is mesél a már említett, első válogatott mérkőzéséről, valamint arról is, hogyan lett az élete fontos része a motorozás. Ha még több érdekességet szeretne megtudni Király Gáborról – például azt, mi lett volna belőle, ha nem a labdarúgást választja – keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik