Holland-magyar: „Mindenképpen győzelemre kell játszani”

Vágólapra másolva!
2013.10.07. 15:46
A Diósgyőr válogatott védője, Kádár Tamás a pénteki Hollandia–Magyarország vb-selejtező előtt a Nemzeti Sport Online Telkiben tartózkodó tudósítójának elmondta, felesleges lenne ikszre játszani, úgy kell odaállni, hogy nyerni fognak, és csak utána nézi meg, mit játszottak a románok.

„A hollandok elleni mérkőzésre felkészülés már a románok elleni meccs után megtörtént nálam, viszont akkor próbáltam nem velük foglalkozni, hiszen még volt egy Észtország elleni meccsünk, és próbáltam a klubomban is a saját dolgomra figyelni, és felkészülni a meccsekre, ami jól is sikerült, azt gondolom. Viszont most már itt vagyok a válogatottban, úgyhogy teljesen a hollandok elleni meccsre koncentrálok – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Kádár Tamás, aki a védelemre is kitért. – Az elmúlt meccseken nagyon sok felállásban játszottunk, mind formációban, mind az összetételt tekintve. A románok és az észtek ellen is mások játszottak hátul, mint ahogy az én szerepem is változott, a románok ellen szélső hátvédet játszottam, mint előtte minden meccsen, de a klubomban belső védőként szerepeltem, ahogy később az észtek ellen is, és úgy gondolom, jól teljesítettem. A kapitány úrral nem egyeztettem még, hogy hol számít rám, szélen vagy belül, de a legfontosabb az, hogy játsszak. Nem gondolom azt, hogy bárkinek stabil helye lenne a válogatottban, viszont ha megnézzük, majdnem minden meccset végigjátszottam, talán az első két meccset hagytam ki, amikor az U21-es csapatban játszottam, onnantól kezdve viszont mindegyik találkozón végig a pályán voltam.”Kádár Tamás, aki a védelemre is kitért. – Az elmúlt meccseken nagyon sok felállásban játszottunk, mind formációban, mind az összetételt tekintve. A románok és az észtek ellen is mások játszottak hátul, mint ahogy az én szerepem is változott, a románok ellen szélső hátvédet játszottam, mint előtte minden meccsen, de a klubomban belső védőként szerepeltem, ahogy később az észtek ellen is, és úgy gondolom, jól teljesítettem. A kapitány úrral nem egyeztettem még, hogy hol számít rám, szélen vagy belül, de a legfontosabb az, hogy játsszak. Nem gondolom azt, hogy bárkinek stabil helye lenne a válogatottban, viszont ha megnézzük, majdnem minden meccset végigjátszottam, talán az első két meccset hagytam ki, amikor az U21-es csapatban játszottam, onnantól kezdve viszont mindegyik találkozón végig a pályán voltam.”

„A románoknak két gyengébb ellenféllel szembeni mérkőzése van, mint nekünk, úgy gondolom, Hollandiában el fog dőlni a csoport végeredménye, mindenképpen nyernünk kell. Ha nem nyerünk és a románok sem nyernek, akkor ugyanott vagyunk, de szerintem felesleges lenne úgy odamenni, hogy ikszre játszunk, mindenképpen úgy kell odaállni, hogy nyerni fogunk, és majd a meccs után meglátjuk, a románok mit játszottak.”

De hogy reális-e csak a győzelemre gondolni?

„Nehéz meccs lesz. A holland labdarúgás és a válogatott sokkal előrébb tart nálunk. A két keretet megnézve látható, hogy ott nagyon nagy világsztárok vannak, szerintem az egyik legerősebb európai keret a hollandoké, de én reménykedem benne, hogy ha nem is jó játékkal, de úgy tudunk lejönni a pályáról, hogy nyertünk” – zárta mondandóját Kádár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik