Euro 2016: vb-csapatokkal készül ellenünk Észak-Írország

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.23. 21:13
Dél-Amerikában, világbajnoki résztvevők elleni tesztmérkőzésekkel készül fel a szeptemberi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre az északír labdarúgó-válogatott.

Az északír válogatott még a hét második felében, a mai sorsolás előtt kötött le két felkészülési mérkőzést május végére, június elejére.

Közben kiderült, hogy Michael O'Neill szövetségi kapitány együttese a magyar válogatottal került egy csoportba, ráadásul első fellépésén Budapestre utazik szeptember 7-én.

Az északírek május 30-án Uruguay, június 4-én pedig Chile ellen játszanak – Dél-Amerikában. Mindkét ellenfél szerepel majd a június 12-én kezdődő világbajnokságon, úgyhogy igen kemény meccsek várnak az északír együttesre. Az első találkozónak Montevideo, a másodiknak Valparaíso ad otthont.

„Mivel augusztusban már nincs időpont felkészülési mérkőzésekre, egyértelmű volt, hogy a szezon végére le kell kötnünk két találkozót, hogy a kapitánynak legyen lehetősége összecsiszolni a válogatottat az őszi első Eb-selejtezőre. Nagyon örülök, hogy Uruguayjal és Chilével is játszunk, nagyszerű felkészülési lehetőség ez számunkra” – mondta Jim Shaw, a helyi szövetség elnöke.

Észak-Írországnak a dél-amerikai túra előtt egy mérkőzése lesz, március 5-én Nicosiában Ciprus ellen játszik.

Euro 2016: Minden információ a mai sorsolásról

A magyar Eb-selejtezős csoport teljes programja itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik