A döntés – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 23:37

 

SOKAN AZT MONDJÁK: kellemes gond, ha két nagyszerű kapusa van a válogatott keretnek. Mást hiszek, szerintem rettentő súllyal nyomja a kapitány vállát, hogy ez ügyben (is) döntést kell hoznia. Persze mondhatjuk, aki edzőnek (kapitánynak) megy, tisztában lehet azzal, az ilyen nehéz helyzetet bizony neki kell megoldania, de azt hiszem, hiába a remek fizetés, a szurkolók sokszor túláradó szeretete, a veretlenségi sorozat, ez a helyzet okozhat álmatlan éjszakákat Marco Rossinak. A keddi kerethirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón rá is kérdeztünk erre, és a kapitány elmondta: alakul a fejében a végső döntés, és azt már tudja, Gulácsi Pétert és Dibusz Dénest egy asztalhoz leültetve egyszerre közli velük, mire jutott.

A helyzet úgy áll, dönteni kell, mert a tavaszi válogatott meccseken mindketten kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Gulácsi a súlyos sérülése után visszaszerezte helyét Lipcsében, Dibusz a Ferencváros meghatározó alakjaként folyamatosan részt vehet nemzetközi meccseken, mindketten sokszor bizonyítottak a nemzeti csapat kapujában. A kapitány a válogatott mérkőzések után okosan nem foglalt állást, hiszen rutinos szakemberként pontosan tisztában volt vele, erre a kérdésre az élet is adhat választ: sérülés, látványos formahanyatlás, nagy hiba, úgymond, a kapitány „segítségére” sietne, de eddig ilyesmi nem történt. Arra voltunk kíváncsiak, mennyire viseli meg Marco Rossit, hogy egyiküknek nagy fájdalmat okoz a döntése akkor is, ha Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is profi, rezzenéstelen arccal fogadja majd a kapitány határozatát, és szívből segíti társát, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa az Eb-n – de a külvilág elől elrejtett összetört lélekkel ül e versenyfutás „vesztese” a kispadon.

Jó esély van rá, hogy az Európa-bajnokság előtt rendezendő két felkészülési mérkőzést is elosztja közöttük a kapitány, de kellő körültekintéssel kell ez ügyben is eljárnia, tudnia kell, van-e olyan pillanat, amely után már a produkcióra is kihathat a bizonytalanság, vagyis a megfelelő időpontot is el kell találnia, mikor kerít sort arra a bizonyos beszélgetésre. Már most minden együttérzésünk azé, aki a kispadra kényszerül, miközben a kapitány felkészülhet arra, elég lesz egy hiba a kapuban, hogy tízmillió szurkoló tegye fel a kérdést: miért nem a másik véd?

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik