Női NL: Írországban szerezne pontot a magyar válogatott – a csoportelső ellen…

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.12.01. 11:03
null
Süle Dóra (9) rövidebb kihagyás után is bekerült a válogatott keretbe (Fotó: Török Attila)
A női labdarúgó Nemzetek Ligája B-divíziójában a hibátlan teljesítménnyel vezető írek ellen lép pályára Dublinban a magyar válogatott.

 

Rendkívül nehéz mérkőzés vár a magyar női labdarúgó-válogatottra pénteken Dublinban. Az ellenfél a Nemzetek Ligája B-ligájának 5. fordulójában a csoportelső, minden meccsét megnyerő Írország lesz, amely szeptember végén 4–0-s győzelemmel távozott a Hidegkuti Nándor Stadionból.

Az eddigi minden NL-mérkőzésen a keretben szereplő Pongrácz Ágnes, Szőcs Réka, Terestyényi Anna kapustriót Margret Kratz szövetségi kapitány az utolsó két mérkőzésre megbontotta, ezúttal Szőcs Rékán kívül Borók Dorina és Schildkraut Fruzsina kapott meghívót. A védők között az északírek elleni mérkőzésekről távol maradó Turányi Lilla ismét csatlakozott társaihoz. A Simple Női Liga őszi szezonját a 2. helyen záró ETO FC Győrből ezúttal rekordnak számító hét labdarúgót hívott a keretbe a szövetségi kapitány, köztük van az északírek ellen ritkán látható nagy gólt szerző Süle Dóra is.

„Sajnos két bajnokit betegség miatt ki kellett hagynom, így még van mit pótolni, hogy újra megfelelő erőnlétem legyen, ennek ellenére jó érzéssel tölt el, hogy bekerültem a válogatott keretébe” – mondta lapunknak a 25 éves középpályás.

A csoport másik pénteki mérkőzésén Albánia fogadja Észak-Írországot, négy fordulót követően a százszázalékos írek mögött Magyarország áll öt ponttal, Észak-Írország négyet, Albánia egyet gyűjtött. A következő mérkőzésekre sem kell sokat várni, december 5-én, kedden az írek Észak-Írországban játszanak, míg a magyar válogatott 19 órakor Albániával találkozik a Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzésre 1500 forintért váltható belépő.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA, 5. FORDULÓ
20.30:
Írország–Magyarország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik