Finn–magyar: kényszerű és érdekes csere a hazai keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 20:17
null
Paulus Arajuurit hordágyon vitték le vasárnap, Kádár Tamás (balra) éppen beállni készül a helyére (Fotó: lechpoznan.pl)
Az egyik rutinos védő, Paulus Arajuuri sérülés miatt nem léphet pályára a finn labdarúgó-válogatottban a Magyarország elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőn – derült ki a finn szövetség hétfői bejelentéséből.

 

A hétszeres válogatott Paulus Arajuuri a három magyar labdarúgót (Holman Dávid, Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő) foglalkoztató Lech Poznan egyik alapembere, és a klubnak aranyérmet hozó vasárnapi bajnoki mérkőzésen sérült meg – érdekesség, hogy kényszerű cseréjekor éppen Kádár váltotta.

Miközben Arajuuri kivált az eredetileg összehívott keretből, meghívást kapott oda Dzsudzsák Balázs csapattársa, Boris Rotenberg, és a keddi felkészülési mérkőzésen valószínűleg át is esik a tűzkeresztségen.

A leningrádi (szentpétervári) születésű Rotenberg – egy dúsgazdag orosz üzletember, a Vlagyimir Putyinnal is jó kapcsolatban lévő idősb Borisz Rotenberg fia – ebben a szezonban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Dinamo Moszkvában, ezek többsége áprilisban, májusban volt.

„Mostanában rendszeresen játszik, méghozzá erős bajnokságban – indokolta a 29 éves, a válogatottban még sohasem játszó Rotenberg tesztelését Mixu Paatelainen szövetségi kapitány. – Csak tévéfelvételeken láttam játszani, de sok edzője véleményét kikértem a képességeiről, a játékstílusáról, a hozzáállásáról, és úgy ítéltem meg, megérdemli az esélyt. A múlt héten még csak azért hívtam meg, hogy velünk gyakoroljon, de most már hivatalosan is a keret tagja.”

Paatelainenre és legénységére kedd este felkészülési mérkőzés vár, Észtország nemzeti csapata vendégeskedik Turkuban.

„A hangsúly természetesen a magyarok elleni mérkőzésen van, hiszen szombaton nagyon fontos selejtező vár ránk. Az észteknek gyors csapatuk van, és még ha gyengébb is a magyarokénál, sok mindenben emlékeztet rá, éppen ezért nagyon hasznosnak ígérkezik a keddi meccs” – fogalmazott a kapitány.

A finn sajtó tippje szerint Paatelainen a Niki Mäenpää – Boris Rotenberg, Jonah Toivio, Niklas Moisander, Jukka Raitala – Markus Halsti, Joni Kauko, Robin Lod – Riku Riski, Roman Eremenko – Joel Pohjanpalo kezdőcsapatot küldi pályára az észtek ellen.

EB-SELEJTEZŐ, F-CSOPORT (JÚNIUS 13.)
Finnország–MAGYARORSZÁG, 18.00 (Tv: Duna)
Feröer–Görögország 20.45
Észak-Írország–Románia 20.45

A SELEJTEZŐCSOPORT TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik