Válogatott: Nem hagyhattuk annyiban - mondják a finnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 09:24
A finn labdarúgó-válogatott tagjai a magyarok elleni győri győzelem (2–1) tényén túl nagyra értékelik azt is, hogy vert helyzetből nyertek. A csapatkapitány szerint a szerdán történtek némi lélektani előnyt jelentenek a két együttes közelgő Eb-selejtezőire.

„A felkészülési meccsek hajlamosak unalmassá válni, különösen a második félidőben, de mi most nagyon agresszívak tudtunk maradni – értékelt Niklas Moisander, a finn csapatkapitány, a holland Ajax védője. – A szünetben vesztésre álltunk, ám éreztük, sokkal jobbak vagyunk annál, hogy ezt annyiban hagyhassuk. Egy egynél aztán egy emberként biztattuk egymást, hogy gyerünk a másodikért! A magyarok most már tudják, hogy kemény csatára számíthatnak velünk szemben. Az Európa-bajnoki selejtező egészen más lesz, ez tiszta sor, de a lélektani előny azért nálunk van."Niklas Moisander, a finn csapatkapitány, a holland Ajax védője. – A szünetben vesztésre álltunk, ám éreztük, sokkal jobbak vagyunk annál, hogy ezt annyiban hagyhassuk. Egy egynél aztán egy emberként biztattuk egymást, hogy gyerünk a másodikért! A magyarok most már tudják, hogy kemény csatára számíthatnak velünk szemben. Az Európa-bajnoki selejtező egészen más lesz, ez tiszta sor, de a lélektani előny azért nálunk van."

„Boldogok vagyunk, hogy vissza tudtunk jönni és megnyertük a meccset. És persze óriási, hogy megvan az első gólom! – fogalmazott az egyenlítő gólt szerző Joel Pohjanpalo, aki először talált a kapuba a nemzeti csapatban. – Teemu (Pukki) elém piszkálta a labdát, én meg valahogyan bekotortam. Jobb százalékkal is kihasználhattuk volna a helyzeteinket, de szerencsére a két gól elég volt a győzelemhez."

„Nem nagyon emlékszem olyan meccsre, hogy a válogatottal vert helyzetből tudtunk volna nyerni – mondta Teemu Pukki. – A győzelmen túl a fordítás ténye is erőt ad a folytatásra, a következő meccsekre. S hogy mi lesz majd az Európa-bajnoki selejtezőn? Sok idő van még addig, a mi csapatunk és az övék is formálódik még, úgyhogy szerintem ez a győzelem semmit sem befolyásol."

A két csapat november 14-én Magyarországon, 2015. június 13-án Finnországban játssza le egymás elleni mérkőzéseit a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik