Válogatott: értékes skalp, édes győzelem - finn sajtószemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 10:37
A finn sajtó nem lihegi túl a labdarúgó-válogatott mieink feletti 2–1-es győri győzelmét, az NHL legutóbbi játéknapján történtek már letolták a rövid, tárgyszerű futballtudósítást az internetes kiadványok hírsávjában, de a győri siker feletti öröm természetesen osztatlan.

Finn örömünnep Győrben (Fotó: Korponai Tamás)
Finn örömünnep Győrben (Fotó: Korponai Tamás)
Finn örömünnep Győrben (Fotó: Korponai Tamás)
Finn örömünnep Győrben (Fotó: Korponai Tamás)
Finn örömünnep Győrben (Fotó: Korponai Tamás)

 

„Édes finn győzelem Magyarországon" – nyugtázza címében az örömhírt az Ilta-Sanomat, míg a Helsingin Sanomat a „Finnország a végéig kivárt, Eremenko a pontról büntetett" cím alatt számolt be a történtekről, kiemelve, hogy a meccsnek különleges atmoszférát biztosított a két csapatra váró közös Eb-kvalifikációs jövő.

Az Iltalehti című bulvárlap „Örömteli finn győzelem, megvan Pohjanpalo első gólja" címmel ír a győri kilencven percről, és a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőire tekintettel fontos skalpnak nevezi a magyarokét.

A LÉLEKTANI ELŐNY NÁLUK VAN
„A magyarok most már tudják, hogy kemény csatára számíthatnak velünk szemben. Az Európa-bajnoki selejtező egészen más lesz, ez tiszta sor, de a lélektani előny azért nálunk van" – mondta Niklas Moisander, a finnek csapatkapitánya a győri meccs után. További finn játékosvéleményeket ide kattintva olvashat!

A tamperei Aamulehti kiemeli, hogy a magyar gól előtt Rudolf Gergely jól láthatóan kezezett, a tudósítás címe is erre utal: Finnország győztesen került ki a harcból, amelyen a bírói hiba nem bizonyult döntő jelentőségűnek". A Turun Sanomat is megemlíti a kezezést, de a hangsúlyt inkább arra fekteti, hogy rámutasson: Roman Eremenko megállta a helyét, a finn támadások többnyire rajta keresztül futottak.

Az ország legnagyobb példányszámú svéd nyelvű lapja, a Hufvudstadsbladet arról ír, hogy a finnek labdabirtoklási fölényben voltak az első félidőben, ám a helyzetkialakításban óriási nehézségeik adódtak. A magyarok legjobb periódusa a második játékrész eleje volt, de a finnek jól hajráztak – összegez a tudósítás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik