S. T. J.
2023.02.23 23:33 Frissítve: 2023.02.23 23:44

Szoboszlai: Nincs mitől félnünk Manchesterben; Ádám Martinéknál rajtol a bajnokság

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 
„Az első félidőben a City labdabirtoklási fölénye miatt én sem tudtam úgy futballozni, ahogyan kellett volna.
Ha labdát kaptam, próbáltam megtartani, a szélen váratlan megoldást választani, de semmi sem működött igazán. A szünet után az egész csapat felébredt, többször odakerültünk a City kapuja elé, nekem is jobban ment” – többek között így értékelte csapata, az RB Leipzig teljesítményét a Manchester City elleni BL-mérkőzés után Szoboszlai Dominik. A válogatott futballista lapunknak arról is beszélt, hogy a mérkőzés előtt adott némi információt jó barátjáról és korábbi salzburgi csapattársáról, Erling Haalandról Willi Orbánnak és Josko Gvardiolnak.

Négy hónapos szünet után rajtol a dél-koreai futballbajnokság 2023-as idénye. A címvédő Ulszan Hyundai rögtön a nyitányon rangadót vív a Csonbukkal. A két együttes legutóbbi csatája lényegében eldöntötte a bajnoki cím sorsát, és külön öröm, hogy e fontos gól Ádám Martin nevéhez fűződik: a csatárt az emlékezetes mérkőzés óta legendaként tisztelik a városban. A tízszeres válogatott tavaly idény közben szerződött az Ulszanhoz, és 15 mérkőzésen szerzett 9 gólja mellett kiosztott négy gólpasszt is. Így sem vált stabil kezdőjátékossá, gyakran csereként lépett pályára, és ahogy várható volt, az idei többfrontos küzdelemnek megerősödött kerettel vág neki az Ulszan Hyundai – vagyis Ádámnak keményen meg kell majd harcolnia a helyéért.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége, a kézilabdázó Bóka Bendegúz Veszprémben született, Alsóörsön élt, így nem véletlen, hogy neki a mai napig a Balaton a mindene. Nagyon kötődik a tóhoz, nem tudja elképzelni, hogy máshol éljen, és nem akar később sem elmenni másik városba, Alsóörsön vagy Füreden tervezi a jövőjét. Beszélt arról, hogy kissrácként a futballt és a kézilabdát egyformán szerette, de 14 évesen döntenie kellett a kettő között, és sokkal több minden szólt a kézilabda mellett. Szóba került az is, hogy a szélső hatalmas Real Madrid-drukker, s nagy vágya, hogy egyszer eljusson a Santiago Bernabéuba egy meccsre, de eddig erre még nem volt lehetősége.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.05.12 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kirajzolódik, milyen alapvetések szerint kellene működniük az utánpótlás-akadémiáknak.

2023.05.05 20:02:43

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindenhol kapott valamit, amit már most nagyszerűen hasznosít.

2023.04.05 15:24:13

Légiósok nemzetisport.hu

Bolla Bendegúzék a Young Boys otthonába látogatnak.