Női futball: újabb válogatott játékosunk igazolt a Serie A-ba

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 16:33
null
Kaján Zsanett az olasz bajnokságban folytatja a pályafutását (Fotó: olreign.com)
Kaján Zsanett, a magyar női labdarúgó-válogatott tagja visszatér Európába az Egyesült Államokból, és egyéves szerződést kötött az olasz élvonalbeli Fiorentinával.

 

A 24 esztendős támadó 2016 óta tanult és futballozott a tengerentúlon, az elmúlt fél évben már a Bajnokok Ligája-győztes Olympique Lyon amerikai partnercsapata, az OL Reign játékosa volt. A Fiorentina megvásárolta a magyar válogatott labdarúgót, de az üzlet pénzügyi részletei nem ismertek.

„Zsani előtt fényes jövő áll. Úgy gondoljuk, hogy a benne rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében az a helyes döntés, ha most elengedjük Európába, ahol rendszeresen játszhat – mondta az OL Reign vezetőedzője, Laura Harvey a klub hivatalos honlapján. – Követjük majd Zsani pályafutását a Fiorentinánál, alig várjuk, hogy berobbanjon Olaszországban.”

A firenzei alakulat a hetedik helyen végzett a 12 csapatos Serie A legutóbbi kiírásában.

Az olasz bajnokságban futballozik a magyar válogatott csapatkapitánya, Csiszár Henrietta is, ő az Inter játékosa. Fördős Beatrix a mögöttünk hagyott idény végén esett ki az élvonalból a Lazióval, de egyáltalán nem biztos, hogy követi a római együttest a Serie B-be.

„Bármennyire is jól érzem magam a Laziónál, a másodosztályban nem szívesen futballoznék, viszont országot sem akarok váltani. Első külföldi lépcsőfoknak tökéletes választás volt a Lazio, de a fejlődésem miatt szeretnék Olaszországon belül továbblépni, az első osztályban maradni. Van érdeklődés, meglátjuk, mi valósul meg belőle – nyilatkozta a 20 éves középhátvéd nevelőklubja, a Haladás-Viktória Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik