Légiósok: Szoboszlai túl az első lipcsei edzésén – fotó

B. B./K. T. I.B. B./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.29. 21:59
Kedden ismét edzésbe álltak a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig labdarúgói, a magyar középpályás az első tréningjén vett részt új klubjában. A klub hivatalos Twitter-oldalának tájékoztatása szerint az összes hétfői PCR-teszt negatív eredményt hozott, a hétvégi Stuttgart elleni bajnokiig még további két vizsgálat várható.

„Örülök, hogy máris Lipcsében lehetek és sikerült gyorsan megismerkedni a csapattársakkal. Nagyon jól fogadtak” – idézte Szoboszlait a Leipzig Twitter-oldala az első tréning után. „Örülök, hogy máris Lipcsében lehetek és sikerült gyorsan megismerkedni a csapattársakkal. Nagyon jól fogadtak” – idézte Szoboszlait a Leipzig Twitter-oldala az első tréning után.

A 20 esztendős középpályás szerződtetését december közepén jelentette be az RB Leipzig. Salzburgtól gólpasszal, de vereséggel búcsúzott utolsó, december 20-ai bajnokiján.

Szoboszlait a tekintélyes Guardian a jelen 100 legjobb játékosa közé is beválasztotta.

Németországban január 2-án kezdődik hivatalosan az átigazolási időszak, így az aznap esedékes, Stuttgart elleni bajnokin még nem léphet pályára Szoboszlai, ám a hivatalos honlap szerint január 9-én, a 15. fordulóban, a Borussia Dortmund elleni rangadón már semmilyen adminisztratív akadálya sem lesz annak, hogy debütáljon a Leipzigben.

Mint arról beszámoltunk, a magyar játékos a 17-es mezszámot kapta a lipcsei csapatnál.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik