K. T. I.
2021.02.01 19:58 Frissítve: 2021.02.02 14:07

Légiósok: a Milan szerződtette az ETO FC Győr védőjét – fotók

A szerb-magyar kettős állampolgárságú Kerkez Milos érkezését a Milan klublegendája, Paolo Maldini jelentette be. A 17 éves ETO-nevelést korábban a Juventus is vitte volna. Kerkez magyar felnőttválogatott lenne.

Kerkez Milos (középen) a Milan új szerzeménye (Fotó: ETO FC Győr)

 

You can read the full article in English here!

Kerkez szülővárosában, a Szabadkához közeli vajdasági településen, Újverbászon ismerkedett meg a futball alapjaival, majd az akkor első osztályú Hajduk Kula csapatához került, ahol 14 éves koráig nevelkedett – írja az ETO hivatalos honlapja. Ezután a Rapid Wiennél vett részt próbajátékon, ahol végül is több száz srác közül ketten kerültek a bécsi klub kötelékébe, s ő volt az egyik. Nem volt egy könnyű „eset”, ezért a Rapidnál nem sok időt töltött el, s végül édesapja ajánlására, két esztendeje, a győri Fehér Miklós Akadémiához került. Kerkez iránt januárban a Juventus is érdeklődött, ám végül az AC Milan lett a befutó.

„Szó se róla, Milost nem volt egyszerű kezelni, ezért sokszorosan is köszönettel tartozom az ETO-nak, hogy annak idején befogadták a fiamat – mondta Szebasztijan Kerkez az eto.hu-nak. – A klubnál a pályán és a pályán kívül is mindenki segítette, támogatta, oktatta, nevelte, szerette, nem csoda, hogy Milos otthonra talált és nagyon megkedvelte az ETO-t. Nagyon hálás vagyok a sok-sok támogatásért, amit a fiam kapott, kiemelném Soós Imre ügyvezetőt, Tuboly Frigyes akadémiai igazgatót, Horváth Zsolt iskolaigazgatót, Nagy Ádám technikai vezetőt, s persze azokat az edzőket és tanárokat, akik tettek azért, hogy Milos egy ilyen nagy csapathoz kerülhessen”– fejezte be kissé elérzékenyülve az édesapa.

A játékosért különgépet küldött az AC Milan (Fotó: eto.hu)

Az ETO megjegyzi, Kerkezt nem más, mint a Milan élő legendája, az egykori klasszis védő, Paolo Maldini nézte ki. Nem véletlen, hogy az 52 esztendős olasz sportember társaságában mutatták be Olaszországban.

Talán nem is kell hangsúlyoznom, óriási lehetőséget kaptunk a sorstól azzal, hogy Milost maga Maldini invitálta a Milanhoz, kiemelve, hogy ilyen szintű játékos az olasz klub utánpótlásában, ezen a poszton nem található – kezdte Kaposi Dániel, a játékos menedzsere. – Azt is elmondták, hogy Milost a felnőttcsapat keretében veszik számításba, s a jelen szezonban úgy szeretnék felépíteni, hogy nyártól Theo Hernandez mellett ő legyen a másik balhátvéd az együttesben. Szóval van miért dolgozni, van kihívás...”

Kerkez Milos Paolo Maldini társaságában aláírja a szerződését (Fotó: eto.hu)

STARK PÉTERÉKNEK JÁR A KÖSZÖNET

„A győri edzőimnek, főként Stark Péternek és Csató Sándornak nagyon köszönöm, hogy eddig terelgették a pályafutásomat, hogy megtalálták számomra azt a posztot, ahol a legtöbbre vihetem – mondta a 17 esztendős Kerkez Milos. – Az ETO-nál nemcsak jobb futballista lettem, de a fejem is benőtt, s ezt úgy gondolom, főként annak az időszaknak köszönhetem, amikor a vírus alatt, a hotelben több héten keresztül együtt lehettem a felnőttcsapattal, Priskin Tamáséktól nagyon sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt. Kijelenthetem, az ETO család lett a második családom, soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam.”

Kerkez az eto.hu kérdésére elárulta, ha egy nap úgy alakul, hogy felnőttválogatott lehet, a magyar csapatot részesítené előnyben a szerbbel szemben. 

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.

2022.08.05 10:35:33

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott labdarúgó először engedett betekintést az életébe. (x)

2022.08.04 22:18:17

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A magyar légiósok közül Schäfer András »robbanthat«.