Légiósok: pályafutása eddigi legfontosabb gólját lőtte Németh András

Vágólapra másolva!
2022.04.29. 09:29
null
A helyi sajtó szerint Németh András jelenti a jövőt a Genknél (Fotó: KRC Genk)
Meghálálta Bernd Storck vezetőedző bizalmát Németh András, aki a Gent ellen két perccel a becserélése után győztes gólt szerzett az Európa-konferencialiga-indulásra pályázó Genk színeiben.

 

Lassan védjegyévé válik, hogy csereként beszállva szerez gólt Németh András. A Genk 19 éves középcsatára a belga bajnokság Európa-konferencia-liga-rájátszásának első, Gent elleni idegenbeli meccsén a 89. percben állt be, s a hosszabbítás első percében lőtt góljával eldöntötte a három pont sorsát. A korosztályos válogatott játékos január 16-án, a bemutatkozó meccsén is hasonló forgatókönyv alapján talált be, akkor is csak néhány perc kellett neki, hogy bevegye a Beerschot kapuját – igaz, akkor a 4–1-es végeredményt állította be.

„A harmadik labdaérintésemből lőttem a gólt, a menedzserem szerint amolyan Filippo Inzaghi-s megmozdulás volt – mondta lapunknak Németh András, akinek a korábbi ferencvárosi Joseph Paintsil adta a gólpasszt.  – Általában perceket kapok a bizonyításra, ezért fejben ott kell lennem, hogy eredményes legyek. Bernd Storck vezetőedző elmondta a mérkőzés előtt, hogy tervez velem a Gent ellen, s a nyolcvanötödik percben, melegítés közben jött a jelzés a kispadtól, hogy beszállok. A gólt megelőző támadásnál Joseph Paintsil kevergetett a bal szélen, Paul Onuachu és Bryan Heynen előrébb helyezkedett. Gondoltam, visszalépek egyet, hátha eljut hozzám a labda, s oda is érkezett. Ezúttal sem csak a támaszkodásra használtam a bal lábamat, átvétel után a kapuba lőttem. Nagy élmény volt a vendégszektorhoz közeli kapuba betalálni, s kirohanni a szurkolóinkhoz ünnepelni. Különös jelentőségű gól volt, idegenbeli rangadót nyertünk meg, amivel jó esélyünk van arra, hogy kivívjuk a jogot az Európa-konferencialiga-indulásra. Nagyon fontos a klubnak, hogy minden évben kilépjen a nemzetközi kupaporondra, a győzelmünk után érezhetően jobb lett a hangulat az öltözőben is. Mondhatni, ez volt pályafutásom eddigi legfontosabb gólja.”

Az U21-es válogatottban meghatározó szerepet betöltő támadó helye egyre biztosabb a Genk meccskeretében, Bernd Storck vezetőedző többségében a cserék közé nevezi. Ha alkalomadtán nem veszik számításba a felnőtteknél, a tartalékokhoz irányítják – az U21-es csapattal két hete korosztályos bajnokságot nyert. A magyar játékos nincs egyszerű helyzetben, ugyanis a Genkben szerepel a belga élvonal egyik legjobb csatára, az előző évad gólkirálya, Paul Onuachu, aki ebben az idényben is szállítja a gólokat, már tizenkilencnél jár. A Jupiler Pro League-ben mindeddig négy bajnokin 32 percet töltött pályán, három kapura lövéséből két gólt szerzett. A belga Walfoot arról ír, hogy Németh András jelenti a jövőt a Genknél, és jó esély van rá, hogy több játéklehetőséget kap az idény hátralévő részében.

„Jó formában vagyok, remekül érzem magam a bőrömben, a sérülések is elkerülnek. Bernd Storck roppant profi, szigorú edző, jobb játékos lettem azóta, hogy ő irányít. Két oldala van az idényemnek, mert bár bemutatkoztam, gólokat is szereztem, nem játszottam sokat. Bízom benne, hogy a tavaszi szezon hátralevő részében kiérdemlem a lehetőséget, fiatal játékosként minél többet szeretnék a pályán lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik