Légiósok: Nem szeretném elárulni, milyen tervvel készülünk – Kleinheisler

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 11:16
null
Kleinheisler László kirobbanó erőben várja a címvédő Dinamo elleni csatát (Fotó: Imago Images)
A horvát bajnokság második helyén álló Eszék futballistája, Kleinheisler László bizakodva várja a Dinamo Zagreb elleni vasárnapi rangadót, amely az aranyérem szempontjából is meghatározó lehet.

 

– Az idény egyik legfontosabb meccse következik?
– Igen – mondta lapunknak Kleinheisler László, az Eszék 27 éves, 41-szeres válogatott középpályása a vasárnapi, Dinamo Zagreb elleni rangadó előtt. – Egy ponttal vagyunk lemaradva a listavezető zágrábi együttestől, ebben a helyzetben sokat jelentene a győzelem. Jó hangulatban várjuk a meccset, a téli szerzemények beilleszkedtek, remélem, az eredménnyel sem lesz probléma.

– Játékban is felnőhetnek a zágrábi együtteshez?
– Ha jó napot fogunk ki, ha mindenki száz százalékot nyújt, bármelyik horvát csapattal felvesszük a versenyt. A legutóbbi három bajnokinkat megnyertük, az állóképességgel sincs probléma, mindenki duzzad az erőtől, a cserék is jól szállnak be a meccsbe. A találkozó előtt a Dinamo játékát is elemeztük, mindenki készen áll a rangadóra. Bár a zágrábiak csütörtök este még az Európa-ligában léptek pályára, nem szeretek arra alapozni, hogy fáradt lesz az ellenfél, ráadásul a csapatnak már van annyi nemzetközi rutinja, hogy tudja kezelni az ilyen helyzetet. A játékosai kicsit talán fásultabban mozognak majd, de hiba lenne erre építeni.

– Horvátországban nem lengi körül a Dinamo Zagrebet a legyőzhetetlen csapat mítosza?
– Most, amikor egy pont a különbség a két csapat között, egyetlen eszéki játékos sem gondol arra, hogy a Dinamo legyőzhetetlen. A futballban nincs verhetetlen csapat, és bajnokságot akarunk nyerni, ehhez pedig a legerősebb vetélytársat is két vállra kell fektetni. Most csak a győzelem jár a fejünkben. Ha három pontot szerzünk és utána már nem hibázunk, olyan közel kerülhetünk a bajnoki címhez, mint korábban még soha.

– Minek köszönhető, hogy a most zajló idényben tartják a lépést a Dinamóval?
– Mindenki száz százalékig a saját feladatára figyel, az edzéseken is mindent beleadunk, Nenad Bjelica vezetőedző pedig taktikailag remekül felkészített minket. Mindenki tudja, mi a szerepe a pályán, mikor hová kell helyezkednünk, és mivel az erőnlétünk kifogástalan, rendre letámadjuk az ellenfelet, amivel a vetélytársak többsége nem tud mit kezdeni.

– A Dinamo ellen is erre készülnek?
– Nem szeretném elárulni, milyen tervvel készülünk. A Dinamo más szintet képvisel, mint a liga többi csapata, többet birtokolja a labdát, irányít. Felkészültünk arra, hogy ezúttal az ellenfél lesz labdabirtoklási fölényben, de gyors szélsőink révén a kontratámadás is az erősségeink közé tartozik. Kiderül, melyik fegyverünkkel tudunk leginkább érvényesülni.

– Milyen formában várja a meccset?
– A sérülések elkerültek, a szakmai stábtól rendszeresen lehetőséget kapok, az erős ellenfél pedig mindig extra motivációt ad – minden rendben a rangadó előtt.

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
25. FORDULÓ
18.00:
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb – élőben az NSO-n!
 Az élcsoport:
1. Dinamo Zagreb 50 pont (23 mérk.), 2. NK Osijek 49 pont (24 mérk.), 3. Hajduk Split 47 pont (23 mérk.), 4. Rijeka 46 pont (24 mérk.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik